Overspaern Makelaardij
Overspaern Makelaardij

Wij beantwoorden alle vragen over het energielabel van jouw woning!

Wij beantwoorden alle vragen over het energielabel van jouw woning!

Heb je plannen om je woning te verkopen? Dan heb je misschien al gehoord van het energielabel. Dit label geeft de energieprestatie van je woning weer en dit is tegenwoordig een belangrijk element voor de woningwaarde. Vandaar dat wij in dit blog antwoord geven op de meest gestelde vragen rondom het energielabel van een woning.

Waarom een energielabel aanvragen?

Het energielabel is verplicht, zodra je de woning verkoopt, verhuurt of beschikbaar stelt. De overheid wil woningeigenaren informeren over de energiezuinigheid om verduurzaming te stimuleren. Op het energielabel staat welke maatregelen in de woning mogelijk zijn. Denk hierbij aan de suggestie om zonnepanelen te plaatsen. Bovendien moet het energielabel vermeld worden in de woningadvertentie. Let op! Voor monumenten is het energielabel niet verplicht .

Hoe een energielabel aanvragen?

De eerste stap voor het aanvragen van een energielabel is contact zoeken met een energieadviseur woningbouw. Hier kun je een offerte aanvragen en zodra je deze bevestigt komt de energieadviseur langs bij de woning. Je moet hierbij zelf aanwezig zijn voor het verschaffen van informatie. Denk hierbij aan bouwtekeningen, documentatie en facturen van verbetermaterialen. Vervolgens wordt de energieprestatie berekent en deze wordt geregistreerd.

Hoe lang is een energielabel geldig?

Het energielabel is 10 jaar geldig. Als je binnen die periode je woning gaat verkopen, dan moet je een nieuw energielabel aanvragen.

Wat kost een energielabel?

De kosten voor een energielabel verschillen per woning. Meestal is de prijs afhankelijk van de grootte van je woning en het aantal inspecties dat uitgevoerd moet worden. Het is daarom verstandig om meerdere facturen aan te vragen.

Overspaern staat voor u klaar

Bekijk deze buurten!

Vrijblijvend gesprek voor aankopen huis?