Overspaern Makelaardij
Overspaern Makelaardij

Makelaar Zwaanshoek

Makelaardij Zwaanshoek buurtinformatie

Zwaanshoek is een dorp gelegen aan de ringvaart in de gemeente Haarlemmermeer. Het dorp dankt zijn naam aan de komst van talloze wilde zwanen in het gebied als gevolg van de inpoldering. Afgelopen jaren is het gebied uitgebreid met nieuwbouwhuizen en inmiddels telt het dorp +- 1.835 inwoners. Via een brug is Zwaanshoek verbonden met Bennebroek.

 

Zwaanshoek is rustig gelegen tussen Bennebroek en Hoofddorp. Het dorp staat in fijne verbinding met vele uitvalswegen naar onder andere Luchthaven Schiphol. Het dorp is omringd met de Boseilanden en grenst aan een mooi park. Daarnaast kent Zwaanshoek een hechte gemeenschap en zijn in het dorp veel gezinnen met kinderen gevestigd. Het dorp heeft een eigen openbare basisschool: De Zwanebloem. Daarnaast kent het dorp een actief verenigingsleven met onder andere een tennis- en volleybal vereniging. Tenslotte vindt er ieder jaar eind augustus een feestweek plaats.

makelaar zwaanshoek overspaern

Statistieken van Zwaanshoek

735

Huishoudens

1835

Inwoners

84%

Koopwoningen

16%

Huurwoningen

Leeftijdsopbouw

0-14 jaar0%

15-24 jaar0%

25-44 jaar0%

45-64 jaar0%

65+ jaar0%

makelaardij zwaanshoek

Erop uit in Zwaanshoek

Op dit moment wordt er zo’n 30 hectare recreatiegebied gerealiseerd ten noorden van Zwaanshoek. Het recreatiegebied ligt tussen de Ringvaart en de Spieringweg. Met de komst van recreatiegebied Zwaanshoek-Noord wordt een schakel gevormd tussen de landgoedbossen van de Binnenduinrand en de nieuw aan te leggen bosgebieden van de Haarlemmermeer. Momenteel is de eerste fase gerealiseerd. Zo is er onder andere een kinderspeelbos aangelegd. In de toekomst zullen fietsers, wandelaars en ruiters perfect kunnen recreëren in het gebied.

Feitjes en weetjes

De totale oppervlakte van Zwaanshoek is 652 hectare. Hiervan bestaat 36 hectare uit water.

 

Het totaalaantal huishoudens is 750. De gemiddelde dichtheid van adressen in Zwaanshoek is 495 adressen per km2.

 

De gemiddelde WOZ-waarde is €360.000.

 

Tenslotte is Zwaanshoek officieel het slimste dorp van Nederland. Van de 163 bewoners in de leeftijd tussen de 18-27 jaar studeert 23% aan de universiteit. Tot nu toe heeft nog geen enkel dorp of stad dit percentage overschreden (Bron: VU).

verkoopmakelaar zwaanshoek overspaern

Nieuwe woningen

Makelaar Zwaanshoek staat voor u klaar

Vrijblijvend gesprek aanvragen?