Overspaern Makelaardij
Overspaern Makelaardij

Makelaar Beverwijk

Makelaardij Beverwijk | buurtinformatie

Wist je dat mensen die in Beverwijk geboren zijn als bijnaam ‘aardbei’ hebben? Dit komt doordat Beverwijk ooit bekend stond om de heerlijk zoete aardbeien die er verbouwd werden. Tegenwoordig staat Beverwijk vooral bekend om De Bazaar, waar je kunt winkelen voor kleding en schoenen maar ook voor dagelijkse boodschappen terecht kunt. De woonplaats telt ruim 41.000 inwoners en ligt zeer centraal tussen Alkmaar, Haarlem en Amsterdam. Door de Velsertunnel ben je vanuit Beverwijk in 20 minuten in Haarlem. Naar Amsterdam ben je ongeveer een halfuur onderweg. Beverwijk heeft een eigen treinstation waar twee keer per uur een trein vertrekt richting Haarlem en Amsterdam of Alkmaar en Hoorn.

Statistieken van Beverwijk

18921

Huishoudens

41176

Inwoners

54%

Koopwoningen

46%

Huurwoningen

Leeftijdsopbouw

0-14 jaar0%

15-24 jaar0%

25-44 jaar0%

45-64 jaar0%

65+ jaar0%

makelaardij beverlijk overspaern

Erop uit in Beverwijk

In Beverwijk is erg veel te beleven en hier hoef je je zeker niet te vervelen. Om te beginnen bij de Breestraat. Dit is een lange winkelstraat met een groot aantal leuke winkels waar je heerlijk kan shoppen bij bijvoorbeeld de H&M. Verder is bij veel mensen Beverwijk bekend vanwege de Bazaar of te wel de zwarte markt. De Bazaar is een unieke combinatie van boetiekjes, outlet kramen en restaurants. Veel mensen maken hier een dag uitje van.

 

Daarnaast heeft Beverwijk een bioscoop genaamd Cineworld. Een mooie bioscoop waarbij je onder het genot van popcorn de nieuwste films kan zien. Ook ligt de plaats en het strand van Wijk Aan zee. In minder dan tien minuten lig je op het strand te genieten van de zon, met het geluid van de zee op de achtergrond. Het strand heeft een wijds zandstrand en er zijn in de lente en zomerseizoenen leuke strandtenten waar je heerlijk iets kan drinken of eten terwijl je kijkt naar de zee.

Feitjes en weetjes

De oppervlakte van Beverwijk is 2009 hectare waarvan 168 hectare water is.

 

Er wonen 18.921 huishoudens in de gemeente beverwijk. De gemiddelde dichtheid van adressen is 2724 adressen per km²

 

De gemiddelde WOZ-waarde is €215.000.

 

In Beverwijk is 54% een koopwoning en 46% een huurwoning.

Nieuwe woningen

Makelaar Beverwijk staat voor u klaar

Vrijblijvend gesprek aanvragen?