Overspaern Makelaardij
Overspaern Makelaardij

Makelaar Lisse

Makelaardij Lisse buurtinformatie

Lisse is ontstaan in de vroege middeleeuwen, op een oude strandwal. In 1998 vierde Lisse haar 800-jarig bestaan, maar mogelijk is de woonplaats nog ouder. Lisse is erg groen en wordt omgeven door plassen, bossen én het strand. Het ligt centraal in de randstad, dat maakt het ook populair bij mensen die uit Haarlem, Amsterdam, Leiden of Den Haag komen. Openbaar vervoer is goed geregeld met diverse busverbindingen. Lisse staat bekend om de bloembollen en de grootste toeristische attractie is de Keukenhof. Jaarlijks komt het bloemencorso langs Lisse, dat start in Noordwijk en eindigt in Haarlem. Sporten doe je in Lisse bij atletiekbaan De Spartaan en verder is er een tennis-, voetbal-, badminton- en basketbalvereniging. Sfeervol en gezellig centrum met meerdere restaurants.

makelaar lisse overspaern buurten

Statistieken van Lisse

2203

Huishoudens

5247

Inwoners

69%

Koopwoningen

30%

Huurwoningen

Leeftijdsopbouw

0-14 jaar0%

15-24 jaar0%

25-44 jaar0%

45-64 jaar0%

65+ jaar0%

Erop uit in Lisse

Lisse bevindt zich midden in de bollenstreek met als hoogtepunt Keukenhof. Dit zorgt ervoor dat Lisse wordt gezien als een van de meest kleurrijke gemeenten. Vandaar dat dit voor Nederland een belangrijke toeristische attractie vormt. In de lente en zomerseizoenen kan je mooie routes rijden waarbij je allemaal prachtige bloemenvelden ziet.

 

Daarnaast is er in Lisse een ruime keuze aan winkels waar je van alles kan kopen. Denk hierbij aan een nieuwe laptop tot aan modieuze kleding. Ook staat het gastvrije dorp bekend om zijn rijke culinaire leven. Er zijn talloze gezellige cafés en restaurants waarbij je heerlijk koffie kunt drinken en uit eten kan gaan.

 

Verder kan je In Lisse ook heerlijk wandelen en fietsen. Eind maart is de eerste bloei te zien en kan je schitterende wandelroutes lopen en fietstochten maken langs de bollenvelden. Daarnaast is er een mooi bos genaamd het Keukenhofbosch. Het is een gevarieerd en heuvelachtig bos met verschillende soorten bomen waarin verschillende soorten dieren hun huisjes hebben gevestigd.

Feitjes en weetjes

De oppervlakte van de gemeente Lisse is 1605 hectare waarvan 36 hectare uit water bestaat.

 

De woonplaats Lisse bestaat uit 10.164 huishoudens, 10.217 woningen, 4 wijken en 22 buurten. De gemiddelde dichtheid van de adressen is 1620 adressen per km².

 

De gemiddelde WOZ-waarde is €278.000.

verkoopmakelaar lisse overspaern buurten

Nieuwe woningen

Makelaar Lisse staat voor u klaar

Vrijblijvend gesprek aanvragen?