Haarlem binnenstad

Haarlem binnenstad buurtinformatie

In de binnenstad van Haarlem vind je veel historie, cultuur en tal van rijksmonumenten. Wil je de Bourgondische sfeer In de stad écht beleven? Bekijk het aanbod van Overspaern Makelaardij in Haarlem binnenstad.

Haarlem binnenstad biedt een gezellig historisch centrum. Midden in het centrum van Haarlem bevindt zich de grote markt. Rondom de Grote kerk vind je gezellige restaurants, een uitgebreid aanbod winkels en tal van musea. Verder zijn er ook veel mooie grachten. Te midden van het historische centrum van Haarlem bevindt zich het Stedelijk Gymnasium Haarlem. De school is gevestigd in een prachtig monumentaal pand uit 1389. Voor dagelijkse boodschappen kun je terecht bij de Deka Markt, Albert Heijn en de duurzame supermarkt Marqt.

Huizen in Haarlem binnenstad

Statistieken van Haarlem binnenstad

Leeftijdsopbouw-Haarlem-binnenstad
Informatie-Haarlem-binnenstad

Erop uit in Haarlem binnenstad

In Haarlem binnenstad is genoeg te doen! Bezoek de indrukwekkende Grote kerk, Sint Bavo kerk of Koepel Kathedraal Haarlem. De Jopenkerk in Haarlem is een paradijs voor bierliefhebbers. De voormalige kerk is omgetoverd tot een stadsbrouwerij en café. Hou je van musea? Breng dan zeker een bezoek aan het Teylers Museum of het Frans Hals Museum. Tenslotte kun je heerlijk door de stad slenteren. In de Gouden Straatjes vind je honderden bijzondere boetiekjes. Neem meteen een kijkje in de velen hofjes die de binnenstad rijk is. Wil je de stad liever vanaf het water bewonderen? Kies dan voor een rondvaart door de mooie grachten van Haarlem.

Feitjes en weetjes

De totale oppervlakte van Haarlem binnenstad is 162 hectare. Hiervan bestaat 13 hectare uit water in de vorm van grachtjes die zich door de stad verspreiden.
In totaal wonen 8.230 huishoudens in de binnenstad van Haarlem.
De gemiddelde dichtheid van adressen is 5.419 adressen per km2.

Vrijblijvend gesprek?

    Naam *

    E-mailadres *

    Telefoonnummer

    Onderwerp*