Overspaern Makelaardij
Overspaern Makelaardij

Haarlem binnenstad

Haarlem binnenstad buurtinformatie

De binnenstad van Haarlem heeft een gezellig en mooi, historisch centrum. Middenin het centrum staat de Grote of St. Bavokerk op de Grote Markt. Aan en rondom de Grote Markt vind je gezellige restaurants, een uitgebreid aanbod aan winkels (Haarlem is een paar keer uitgeroepen tot winkelstad van het jaar!) en tal van musea. Ook middenin het centrum: het Stedelijk Gymnasium. De school is gevestigd in een prachtig monumentaal pand uit 1389. De dagelijkse boodschappen haal je bij één van de vele supermarkten of op de versmarkt, wekelijks op de Grote Markt en Botermarkt. Door de stad lopen een aantal mooie grachten, leuk om aan de gracht op een terrasje te zitten of juist het water óp te gaan: Haarlem is een vaarstad!

Statistieken van Haarlem binnenstad

1835

Huishoudens

7111

Inwoners

42,5%

Koopwoningen

56,8%

Huurwoningen

Leeftijdsopbouw

0-14 jaar0%

15-24 jaar0%

25-44 jaar0%

45-64 jaar0%

65+ jaar0%

Erop uit in Haarlem binnenstad

In Haarlem binnenstad is genoeg te doen! Bezoek de indrukwekkende Grote kerk, Sint Bavo kerk of Koepel Kathedraal Haarlem. De Jopenkerk in Haarlem is een paradijs voor bierliefhebbers. De voormalige kerk is omgetoverd tot een stadsbrouwerij en café. Hou je van musea? Breng dan zeker een bezoek aan het Teylers Museum of het Frans Hals Museum. Tenslotte kun je heerlijk door de stad slenteren. In de Gouden Straatjes vind je honderden bijzondere boetiekjes. Neem meteen een kijkje in de velen hofjes die de binnenstad rijk is. Wil je de stad liever vanaf het water bewonderen? Kies dan voor een rondvaart door de mooie grachten van Haarlem.

Feitjes en weetjes

De totale oppervlakte van Haarlem binnenstad is 162 hectare. Hiervan bestaat 13 hectare uit water in de vorm van grachtjes die zich door de stad verspreiden.

 

In totaal wonen 8.230 huishoudens in de binnenstad van Haarlem.

 

De gemiddelde dichtheid van adressen is 5.419 adressen per km2.

Huizen in Haarlem binnenstad

Overspaern staat voor u klaar

Vrijblijvend gesprek aanvragen?