Overspaern Makelaardij
Overspaern Makelaardij

Makelaar Heemstede

Makelaardij Heemstede | buurtinformatie

Heemstede is een populaire woonplaats. Het is niet voor niets op de derde plek geëindigd in het Nationaal Onderzoek Beste Gemeenten. De plaats telt ongeveer 27.000 inwoners en bestaat uit de wijken centrum, Heemstede Zuid en West van de spoorbaan. Het is een kinderrijke plaats want Heemstede telt wel tien basisscholen! Ook zijn er twee middelbare scholen. De Binnenweg is de bekendste winkelstraat. Hier vind je supermarkten maar ook speciaalzaken en restaurants. Heemstede heeft meerdere tennisverenigingen, voetbalverenigingen HBC, RCH, VEW, Heemstede en watersportvereniging Merlenhaven. Op de rand van Heemstede, waar het dorp grenst met Aerdenhout, ligt het station met verbindingen richting Haarlem, Amsterdam en Leiden. Daarnaast bevindt zich in Heemstede zwembad Groenendaal en kan je heerlijk wandelen in het Groenendaalse bos.

Statistieken van Heemstede

11555

Huishoudens

26240

Inwoners

62%

Koopwoningen

38%

Huurwoningen

Leeftijdsopbouw

0-14 jaar0%

15-24 jaar0%

25-44 jaar0%

45-64 jaar0%

65+ jaar0%

Erop uit in Heemstede

In Heemstede is genoeg te doen! Zo werd de winkelstraat van de woonplaats al eens uitgeroepen tot leukste winkelstraat van Nederland. De bruisende Binnenweg heeft een grote diversiteit aan winkels, boetiekjes en restaurants. Daarnaast is Heemstede omringt door natuur. Verschillende mooie parken liggen binnen handbereik! Geniet in het Groenendaalse bos van de mooie wandelpaden terwijl de kinderen zich vermaken in de kinderboerderij en speeltuin. Tenslotte telt de gemeente maar liefst 110 rijksmonumenten. Altijd wel een pareltje in de buurt om te bezoeken dus.

Feitjes en weetjes

De totale oppervlakte van Heemstede is 964 hectare. Hiervan bestaat 47 hectare uit water.

 

Het totaal aantal huishoudens is 11.917. In totaal telt Heemstede 12.561 aantal woningen en de gemiddelde dichtheid van adressen is 1.753 adressen per km2.

 

De gemiddelde WOZ-waarde is €453.000.

Nieuwe woningen

Makelaar Heemstede staat voor u klaar

Vrijblijvend gesprek aanvragen?