Overspaern Makelaardij
Overspaern Makelaardij

Makelaar Santpoort

Makelaardij Santpoort buurtinformatie

Santpoort bestaat uit Santpoort Noord en Santpoort Zuid. Noord grenst aan Velserbroek en Driehuis, Zuid aan Bloemendaal. In totaal wonen er ongeveer 10.000 inwoners. Zowel Noord als Zuid hebben winkels voor dagelijkse boodschappen, al is de winkelstraat in Noord iets uitgebreider. Vanuit Santpoort fiets je door de duinen naar het strand. Het dorp kent veel groen, heerlijk om te spelen of de hond uit te laten. Sporten doe je bij sportvereniging Terrasvogels. Hier kun je naast voetbal ook terecht voor honk- en softbal. De plaats staat ook bekend om de eigen feestweek, georganiseerd door de Harddraverijvereniging. De kortebaan, het paardenevenement van de Harddraverijvereniging, vind elk jaar op de eerste donderdag in augustus plaats. Daaromheen worden er verschillende activiteiten georganiseerd voor jong en oud.

Statistieken van Santpoort

4480

Huishoudens

13432

Inwoners

71,5%

Koopwoningen

28,5%

Huurwoningen

Leeftijdsopbouw

0-14 jaar0%

15-24 jaar0%

25-44 jaar0%

45-64 jaar0%

65+ jaar0%

Erop uit in Santpoort

Santpoort-Noord heeft een gezellige dorpskern. Rondom de Hoofdstraat vind je winkeltjes, speciaalzaken en leuke horecatentjes. Nabijgelegen is een ruime DekaMarkt gevestigd. Ook is er elke vrijdag een weekmarkt! Zowel Santpoort-Noord als Santpoort-Zuid hebben een eigen NS station. Wil je er op uit in de mooie groene omgeving? De wandelroute Landgoed Duin en Kruidberg start op het NS station Santpoort-Noord. Wandel door een prachtig landgoed met afwisselend bos en duinen en eindig aan zee. Vergeet ook niet een bezoek te brengen aan de indrukwekkende Ruïne van Brederode.

Feitjes en weetjes

Santpoort-Noord

Santpoort-Noord heeft een totale oppervlakte van 703 hectare. De plaats telt 3929 woningen. De gemiddelde dichtheid van adressen is 1.036 adressen per km2. De gemiddelde WOZ-waarde is €320.822.

 

Santpoort-Zuid

Santpoort-Zuid heeft een totale oppervlakte van 206 hectare. Hiervan is 2 hectare water. De adresdichtheid per km2 is 1311. De gemiddelde WOZ-waarde is €442.000.

verkoopmakelaar santpoort overspaern

Nieuwe woningen

Makelaar Santpoort staat voor u klaar

Vrijblijvend gesprek aanvragen?