Overspaern Makelaardij
Overspaern Makelaardij

Makelaar Heemskerk

Makelaardij Heemskerk | buurtinformatie

Centraal, aan de A9 tussen de Haarlemmermeer en Alkmaar, ligt Heemskerk. Een gezellige plaats met bijna 40.000 inwoners. In het centrum vind je een breed scala aan winkels, maar ook restaurants en eetcafés. Vanaf station Heemskerk vertrekt er twee keer per uur een trein richting Haarlem en Amsterdam en Hoorn en Alkmaar. De sportliefhebber heeft genoeg keus, bijna elke sport kan in Heemskerk beoefend worden. En wist je dat Heemskerk zelfs een eigen golfbaan heeft? Ook voetbalclub ODIN 59 en ADO 20 bevinden zich in Heemkerk.

makelaar heemskerk overspaern buurten

Statistieken van Heemskerk

17282

Huishoudens

39164

Inwoners

59%

Koopwoningen

41%

Huurwoningen

Leeftijdsopbouw

0-14 jaar0%

15-24 jaar0%

25-44 jaar0%

45-64 jaar0%

65+ jaar0%

makelaar heemskerk

Erop uit in Heemskerk

Heemskerk bevindt zich 13 minuten rijden van het strand Wijk Aan Zee. Dit is een prachtig strand met een wijds zandstrand. In de zomer zijn er talloze leuke restaurants waar je heerlijk met zeezicht kan dineren. Daarnaast kan je ook wandelen in Heemskerk en alle mooie plekjes ontdekken. Ga erop uit en neem een kijkje bij slot Assumburg. Een groot kasteel uit de 13e eeuw met een mooi groen gebied eromheen. Daarnaast heb je kasteel Marquette dat zich in een prachtige groene omgeving bevindt. Beide zeer geschikt om een wandeling of een fietstocht te maken.

 

In Heemskerk is er ook een zwembad met een leuke glijbaan waar je heerlijk kan zwemmen. Het zwembad beschikt over een fun bad met een jacuzzi en een bad met stroomversnelling. Verder is er een 50 meter bad waar je goed baantjes kan trekken en een kinderbad waar kinderen de grootste lol beleven. Tot slot, kun je met de kids naar de kinderboerderij Dierendorp. Een leuke niet al te grote kinderboerderij waar de kinderen zich goed kunnen vermaken. Er zijn veel dieren waarvan je sommige dieren kan aaien en er zijn ook speeltoestellen.

Feitjes en weetjes

De oppervlakte van Heemskerk is 3168 hectare waarvan 434 hectare water.

 

Er wonen 17.282 huishoudens in de gemeente Heemskerk. De gemiddelde dichtheid van adressen is 2328 adressen per km².

 

De gemiddelde WOZ-waarde is €258.000.

 

59% van de woningen in Heemskerk is een koopwoning en 41% een huurwoning.

verkoopmakelaar heemskerk overspaern buurten

Nieuwe woningen

Makelaar Heemskerk staat voor u klaar

Vrijblijvend gesprek aanvragen?