Overspaern Makelaardij
Overspaern Makelaardij

Makelaar Vijfhuizen

Makelaardij Vijfhuizen buurtinformatie

Vijfhuizen is een dorp aan de noordwestkant van de Haarlemmermeer, gelegen aan de ringvaart tussen Hoofddorp en Haarlem. Het dorp telt 4.400 inwoners. Het is enige dorp dat al bestond voor de inpoldering van het Haarlemmermeer. De karakteristieke Nieuwebrug verbindt Vijfhuizen met de bruisende stad Haarlem.

 

Het dorp is zeer centraal gelegen en heeft fijne uitreismogelijkheden naar de omliggende steden Haarlem, Amsterdam en Hoofddorp. Langs Vijfhuizen loopt de N205, ook wel de Drie Merenweg. Daarnaast is het dorp aangesloten op het Randstadnet (R-net). Het dorp kent verschillende wijken: Nes, Baarsjes, Mient, en Stellinghof. Het Stellinghof is een Vinex-wijk en valt op door zijn bijzondere architectuur. Er zijn twee scholen, een openbare school en een interconfessionele school. Daarnaast is er een actieve dorpsvereniging en biedt het dorp verschillende sportfaciliteiten. De grootste sportvereniging van Vijfhuizen is DSOV. Hier zijn onder andere een voetbal- en handbalvereniging gevestigd. Tenslotte wordt jaarlijks in september een feestweek georganiseerd.

makelaar vijfhuizen overspaern

Statistieken van Vijfhuizen

2000

Huishoudens

4775

Inwoners

77%

Koopwoningen

23%

Huurwoningen

Leeftijdsopbouw

0-14 jaar0%

15-24 jaar0%

25-44 jaar0%

45-64 jaar0%

65+ jaar0%

makelaardij vijfhuizen overspaern

Erop uit in Vijfhuizen

Vijfhuizen is omringd door recreatiegebieden die geschikt zijn voor jong en oud. Park Vijfhuizen is een van de nieuwste recreatiegebieden in de omgeving. Het gebied biedt een mooie speeltuin voor kinderen en de diverse wandel- en fietspaden sluiten direct aan op natuurgebieden de Groene Weelde, de Plesmanhoek en het Haarlemmermeerse bos. In het park is ter nagedachtenis aan de slachtoffers van vlucht MH17 een prachtig monument aangelegd. Daarnaast heeft het park direct uitzicht op de Big Spotters Hill op het voormalige Floriade terrein. Deze 42 meter hoge piramide biedt een prachtig uitzicht over de Haarlemmermeer. Het voormalige Floriade-terrein is tevens de vaste locatie voor het dancefestival Mysteryland. Voor liefhebbers van de luchtvaart biedt Vijfhuizen een unieke ‘spottersplek’. Vanuit hier heb je een buitengewoon uitzicht over de Polderbaan van Schiphol.

Feitjes en weetjes

De totale oppervlakte van Vijfhuizen is 1.231 hectare. Hiervan bestaat 54 hectare uit water.

 

Het totaal aantal huishoudens is 2.000. De gemiddelde dichtheid van adressen is 631 adressen per km2.

 

De gemiddelde WOZ-waarde van Vijfhuizen is €360.000.

verkoopmakelaar vijfhuizen overspaern

Nieuwe woningen

Makelaar Vijfhuizen staat voor u klaar

Vrijblijvend gesprek aanvragen?