Overspaern Makelaardij
Overspaern Makelaardij

Makelaar Overveen

Makelaardij Overveen buurtinformatie

Ten westen van Haarlem ligt Overveen, een groen dorp dat valt binnen de gemeente Bloemendaal. Het dorp telt ongeveer 4.600 bewoners. De dorpskern heeft naast winkels voor dagelijkse boodschappen ook leuke eettentjes. Zo eet je de lekkerste biefstuk bij Loetje en haal je heerlijk ijs bij Luciano. Er zijn drie basisscholen én een middelbare school in Overveen en het dorp heeft een eigen treinstation waardoor je zo in Zandvoort of Haarlem bent.

makelaar overveen overspaern buurten

Statistieken van Overveen

1741

Huishoudens

4590

Inwoners

80%

Koopwoningen

20%

Huurwoningen

Leeftijdsopbouw

0-14 jaar0%

15-24 jaar0%

25-44 jaar0%

45-64 jaar0%

65+ jaar0%

makelaardij overveen overspaern buurten

Erop uit in Overveen

Overveen is omringd door bos- en duingebied en daarom zeer geliefd bij recreanten. Daarnaast is het bezoekerscentrum de Kennemerduinen in het dorp gehuisvest. Het bezoekerscentrum biedt informatie over alle flora en fauna van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Het bezoekerscentrum heeft ook een café en informatiebalie. In het Nationaal Park Zuid-Kennemerland kun je alle kanten op. Wandelen, fietsen, zwemmen, paardrijden of wisenten spotten. Daarnaast worden er voor jong en oud tal van activiteiten georganiseerd. Het bijbehorende Kennemerstrand strekt zich van noord naar zuid uit van IJmuiden tot aan Zandvoort.

 

Aan de voet van de steile duin De Blinkert vind je Kraantje Lek. Dit familierestaurant met groot terras en speeltuin is gelegen aan het begin van het historische Visserspad tussen Zandvoort en Overveen. De bekende Holle Boom is een bezienswaardigheid geworden.

 

Tenslotte is een bezoek aan buitenplaatsen Elswout en Middenduin absoluut de moeite waard. Ga terug in de tijd en waan je in de Gouden Eeuw. Rijke Amsterdamse kooplieden creëerde buitenverblijven in Zuid-Kennemerland. Ontdek de prachtige architectuur en exotische tuinen.

Feitjes en weetjes

De totale oppervlakte van Overveen is 1.934 hectare. Hiervan bestaat 44 hectare uit water.

 

Het dorp telt 1.741 huishoudens. De gemiddelde dichtheid van adressen is 331 adressen per km2.

 

De gemiddelde WOZ-waarde is €730,746.

aankoopmakelaar overveen overspaern buurten

Bekijk ook:

Nieuwe woningen

Makelaar Overveen staat voor u klaar

Vrijblijvend gesprek aanvragen?