Overspaern Makelaardij
Overspaern Makelaardij

Wil je ook zonder zorgen een woning kopen?

Tips bij aankoop van een woning

Het aankopen van een woning is een spannende periode. Waar vind je het juiste huis wat voldoet aan jouw zoekcriteria? Waar moet je op letten als je een woning gaat bezichtigen? De makelaars van Overspaern Makelaardij begeleiden al jaren kandidaten bij de zoektocht naar hun droomhuis. Ze weten exact wat een woning waard is en begeleiden je bij het gehele aankooptraject.

Zeer persoonlijke aandacht
en een maximaal verkoopresultaat

De 7 tips van Overspaern Makelaardij

Kopen zonder zorgen en voor de juiste prijs. Daarvoor ben je bij Overspaern Makelaardij aan het juiste adres. Je toch vast een beetje voorbereiden op het proces? We delen vast 7 tips met je:

  • Begin met een gesprek met een hypotheekadviseur. Zo weet je precies wat je te besteden hebt én kunnen vast de voors en tegens van de diverse banken met je besproken worden. Ons kantoor heeft al jaren een samenwerking met Sincerus Financiële Diensten. Adviseur Frank Paap kan geheel vrijblijvend de financiële mogelijkheden voor je bekijken.
  • Waar wil je wonen en aan welke voorwaarden moet je woning minimaal voldoen? Maak een lijstje met de belangrijkste eisen. Het is verstandig hier vast over na te denken. Zo kunnen wij een goede voorselectie maken en voorkom je tijdverlies.
  • Ben je niet bekend in Zuid Kennemerland? Vaak helpt het om fietsend of wandelend de buurten te verkennen. Bezoek de supermarkt in een woonwijk en spreek eens wat mensen aan op straat. Zo kun je een goed beeld krijgen van de buurt.
  • In Zuid Kennemerland hanteren de makelaars verschillende biedingssystemen die in overleg met de verkoper wordt bepaald. Wij kunnen de verschillende systemen goed aan je uitleggen, zodat je weet welke procedure gehanteerd zal worden.
  • In de hectische woningmarkt wordt steeds vaker zonder voorbehoud van financiering geboden. Begrijpelijk: een voorstel zonder voorbehoud is aantrekkelijk voor de verkoper. Uiteraard moet dit wel haalbaar zijn. Informeer daarom goed bij je hypotheekadviseur of het verantwoord is.
  • Bij aankoop via ons kantoor laten wij de woning altijd extra bouwkundig keuren binnen de drie dagen bedenktijd. Hebben we dan zelf geen bouwkundige kennis? Uiteraard. Maar tijdens een bezichtiging is er vaak niet de tijd om op een dak te klimmen of onder een vloer te kruipen. Terwijl dit juist zaken zijn die we gecheckt willen hebben. Daarom is de bouwkundige keuring. Zo weet je als koper exact welke kosten direct noodzakelijk zijn maar ook welke op termijn verwacht kunnen worden.
  • Onze makelaars hebben allemaal jarenlange ervaring en geven eerlijk advies. Met dit advies kun je zelf goed de afweging maken of een woning echt je droomhuis is.

 

Wil je ook zonder zorgen een woning kopen?

Schakel dan de aankoopmakelaars van Overspaern in. Veel tevreden kopers gingen je al voor. Niet voor niets heeft Overspaern Makelaardij het keurmerk “Uitstekende Makelaar” gekregen. Uiteraard kun je ook altijd onze reviews lezen op Funda, Wie is de Beste Makelaar of Google.

Nieuw aanbod

Overspaern staat voor u klaar

Vrijblijvend gesprek aanvragen?