Overspaern Makelaardij
Overspaern Makelaardij

Makelaar Bloemendaal

Makelaardij Bloemendaal | buurtinformatie

Volgens het Nationaal Onderzoek Beste Gemeenten staat gemeente Bloemendaal op de vierde plek. Onder gemeente Bloemendaal valt Aerdenhout, Bloemendaal aan Zee, Overveen, Vogelenzang en een gedeelte van Bentveld. De gemeente telt ongeveer 23.500 inwoners en die zijn het allemaal uitvoerig eens met de uitkomst van het onderzoek en vinden dat Bloemendaal veel te bieden heeft. Een gezellige dorpskern bijvoorbeeld. Op de Bloemendaalseweg vind je diverse winkels en horecagelegenheden. Bloemendaal heeft een eigen NS-station, aan de spoorlijn op de route Amsterdam – Haarlem – Uitgeest. Nog een voordeel van Bloemendaal: de duinen en het strand. Op loop- en fietsafstand, maar ook per bus bereikbaar.

makelaar bloemendaal overspaern buurten

Statistieken van Bloemendaal

9724

Huishoudens

23159

Inwoners

71%

Koopwoningen

29%

Huurwoningen

Leeftijdsopbouw

0-14 jaar0%

15-24 jaar0%

25-44 jaar0%

45-64 jaar0%

65+ jaar0%

Erop uit in Bloemendaal

De Gemeente is rijk aan natuurgebied. Zo is er onder andere het Nationaal Park Zuid-Kennemerland gevestigd. In het Nationaal Park Zuid-Kennemerland kun je alle kanten op. Wandelen, fietsen, zwemmen, paardrijden of wisenten spotten. Ook kun je in de Kennemer Duinen een bezoek brengen aan Eerebegraafplaats Bloemendaal. Een monument opgericht om de herinnering aan de verzetsstrijders van de tweede wereldoorlog voor altijd levend te houden. Vanuit het duingebied loop je naar het prachtige strand van Bloemendaal aan Zee. Hier vind je naast een ruim zandstrand talloze gezellige strandclubs.

 

Voor de kids is een bezoek aan Kinderboerderij De Hertenkamp aan te raden. Het Hertenkamp is onderdeel van het Bloemendaalse Bos. Het is een prachtig aangelegd park waar je heerlijk kunt wandelen en de toegang is gratis!

Feitjes en weetjes

De totale oppervlakte van de woonplaats is 541 hectare. Hiervan bestaat 7 hectare uit water.

 

Bloemendaal telt 2.931 huishoudens. De gemiddelde dichtheid van adressen is 794 adressen per km2.

 

De gemiddelde WOZ-waarde is €740.000.

verkoopmakelaar bloemendaal overspaern buurten

Nieuwe woningen

Makelaar Bloemendaal staat voor u klaar

Vrijblijvend gesprek aanvragen?