Overspaern Makelaardij
Overspaern Makelaardij

Makelaar Nieuw-vennep

Makelaardij Nieuw-Vennep buurtinformatie

Nieuw-Vennep is ontstaan na de drooglegging van de Haarlemmermeer. Er wonen ongeveer 31.000 inwoners, dat maakt Nieuw-Vennep een overzichtelijk dorp. Het heeft een eigen treinstation en sinds 2008 een aansluiting op de snelbus richting Haarlem, Hoofddorp, Amsterdam en Schiphol: handig! Voor boodschappen kun je terecht in het winkelcentrum. Daarnaast heeft Nieuw-Vennep twee voetbalverenigingen, een hockeyclub en twee tennisverenigingen. Ook telt het een paar sportscholen en heeft het dorp haar eigen wielerronde.

makelaar nieuw-vennep buurten kaart

Statistieken van Nieuw-Vennep

12400

Huishoudens

31555

Inwoners

70%

Koopwoningen

30%

Huurwoningen

Leeftijdsopbouw

0-14 jaar0%

15-24 jaar0%

25-44 jaar0%

45-64 jaar0%

65+ jaar0%

makelaar nieuw-vennep

Erop uit in Nieuw-Vennep

Houdt u van sporten en wandelen? Dan bent u bij park21 in Nieuw-Vennep aan het juiste adres. Dit park is volop in ontwikkeling en wordt ook wel het groene hart van de Haarlemmermeer genoemd. Er is genoeg ruimte voor sport, recreatie, ontspanning en groen. Naast de sportmogelijkheden in dit park heb je ook verschillende sportverenigingen. Voorbeelden hiervan zijn voetbalvereniging FC VVC en tennisclub/hockeyclub De Kikkers. Daarnaast is er een Basic Fit waar je lekker kunt fitnessen.

 

Maar dat is niet alles want er bevindt zich ook een Jump XL waarbij er trampoline kan springen in een overdekt spring park. In Nieuw-Vennep bevindt zich een overdekt winkelcentrum genaamd De Symfonie en een kleiner winkelcentrum genaamd Centrum Getsewoud. Je vindt hier een breed scala aan winkels en alles is dicht bij elkaar. Verder heb je verschillende eetgelegenheden zoals De Venneper Lodge en Massada waarbij je heerlijk iets kan eten of drinken.

Feitjes en weetjes

De oppervlakte van Nieuw-Vennep is 3420 hectare waarvan 66 hectare uit water bestaat.

 

Er wonen 12.400 huishoudens. De gemiddelde dichtheid van adressen is 1530 adressen per km².

 

De gemiddelde WOZ-waarde is €302.000.

 

70 procent koopwoning en 30 procent huurwoning.

 

Tot slot, de Postcodekanjer van €54,7 miljoen is in 2020 gevallen op een postcode in Nieuw-Vennep!

nieuw-vennep makelaar postcode kanjer

Makelaar Nieuw-Vennep staat voor u klaar

Nieuwe woningen

Overspaern staat voor u klaar

Vrijblijvend gesprek aanvragen?