Overspaern Makelaardij
Overspaern Makelaardij

Makelaar Hoofddorp

Makelaardij Hoofddorp buurtinformatie

Met ruim 77.000 inwoners is Hoofddorp de grootste plaats van de gemeente Haarlemmermeer. Hoofddorp bestaat uit verschillende wijken zoals Floriande, Overbos, Toolenburg en Bornholm. Het centrum van Hoofddorp ligt rond het Marktplein. Daar vind je een bioscoop, verschillende supermarkten en talloze winkels en restaurants. Verder telt Hoofddorp maar liefst 30 basisscholen en 7 middelbare scholen. Met meerdere voetbalclubs, een hockeyclub, twee basketbalverenigingen, een rugby- en honkbalvereniging, een openbaar zwembad én een skicentrum is Hoofddorp ook een walhalla voor de sportliefhebber. De honkbalvereniging van Hoofddorp speelt zelfs op het hoogste niveau van Nederland! Via de Drie Merenweg ben je vanuit Hoofddorp zo in Haarlem. Daarnaast heeft de woonplaats goede busverbindingen en een eigen treinstation.

makelaar hoofddorp overspaern buurten

Statistieken van Hoofddorp

33675

Huishoudens

77885

Inwoners

64%

Koopwoningen

36%

Huurwoningen

Leeftijdsopbouw

0-14 jaar0%

15-24 jaar0%

25-44 jaar0%

45-64 jaar0%

65+ jaar0%

makelaardij hoofddorp overspaern buurten

Erop uit in Hoofddorp

Wil je er even op uit in Hoofddorp? Dat kan! Hoofddorp is namelijk het meest bruisende winkelhart van de Haarlemmermeer. In de Winkelstad vind je alle grote winkelketen onder een dak. Ook zijn hier allerlei lokale winkeliers gevestigd. Een pluspunt, het winkelcentrum is voor een groot deel overdekt. Je kunt hier dus ook met slecht weer in alle rust winkelen. De winkels zijn ook op zondag geopend en elke vrijdagavond is er koopavond. Daarnaast is er een eigen weekmarkt op het Burgemeester van Stamplein. De weekmarkt vindt plaats op vrijdag. Verder is het centrum is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, tevens biedt het centrum verschillende parkeergelegenheden.

Feitjes en weetjes

Woonplaats Hoofddorp heeft een oppervlakte van 3.785 hectare, waarvan 218 hectare water

 

In Hoofddorp wonen 33.675 huishoudens en er zijn in totaal 32.647 woningen. In deze woningen leven 77.885 inwoners. De gemiddelde dichtheid van adressen is 1.973 adressen per km2.

 

De gemiddelde WOZ-waarde in Hoofddorp is €357.686

Nieuwe woningen

Makelaar Hoofddorp staat voor u klaar

Vrijblijvend gesprek aanvragen?