Schalkwijk

Schalkwijk Buurtinformatie

Schalkwijk ligt op steenworp afstand van het gezellige centrum van Haarlem. Bekijk het actuele aanbod huizen en appartementen van Overspaern Makelaardij in Schalkwijk.

Schalkwijk is het jongste stadsdeel en is gelegen aan de zuidoostkant van Haarlem. Aan de westkant van Schalkwijk stroomt het Spaarne, aan de zuidkant de ringvaart. Schalkwijk neemt zo’n 25% van de totale oppervlakte van Haarlem in. Schalkwijk is in de jaren zestig ontwikkeld om de woningnood tegen te gaan. Het stadsdeel is onderverdeelt in vier wijken: Boerhaavewijk, Molenwijk, Meerwijk en Europawijk. Alle straten zijn groen en breed opgezet. Schalwijk telt zo’n +- 33.000 inwoners. Met de Zuidtangent staat Schalkwijk in goede verbinding met zowel Schiphol als het NS-station Haarlem. Voor dagelijkse boodschappen kun je in Schalkwijk terecht bij onder andere DekaMarkt, Albert Heijn en Vomar Voordeelmarkt.

Huizen in Schalkwijk

Statistieken van Schalkwijk

Leeftijdsopbouw-Haarlem-schalkwijk
Informatie-Haarlem-schalkwijk

Erop uit in Schalkwijk

Wil je comfortabel en droog winkelen? Breng dan een bezoek aan het overdekte winkelcentrum van Schalkwijk: Centrum Schalkwijk. Je kunt hier terecht voor je dagelijkse boodschappen, maar ook voor warenhuizen en speciaalzaken. Het winkelcentrum is uitstekend bereikbaar met het OV en biedt een ruime parkeergelegenheid tegen een laag tarief (de eerste 3 uur betaal je maar 50 cent per uur). Op koopzondagen is parkeren gratis. Als je nog niet genoeg gewinkeld hebt zijn de gezellige winkelstraten van Haarlem centrum ook makkelijk te bereiken. Tenslotte grenst de Europawijk aan een uitgestrekt park: het Engelandpark. Het fraai aangelegde park grenst aan de rivier het Spaarne. Tenslotte kunnen de kinderen kunnen zich uren vermaken in Speeltuin de Eenhoorn. Naast klimtoestellen, een kabelbaan, en de hoogste glijbaan van Haarlem, bevindt zich in de speeltuin ook nog een kinderboerderij.

Feitjes en weetjes

De totale oppervlakte van Schalkwijk is 730 hectare. Schalkwijk is een multicultureel stadsdeel. Schalkwijk telt 15.655 woningen, hiervan bestaat 9.500 uit hoogbouw. De gemiddelde WOZ-waarde van Schalkwijk is  € ?.

Vrijblijvend gesprek?

    Naam *

    E-mailadres *

    Telefoonnummer

    Onderwerp*