Overspaern Makelaardij
Overspaern Makelaardij

Makelaar Hillegom

Makelaardij Hillegom buurtinformatie

Hillegom is een gewilde plek om te wonen. Dit komt omdat het erg centraal ligt tussen Haarlem, Amsterdam en Leiden. De woonplaats is in de vroege middeleeuwen ontstaan, heeft inmiddels bijna 22.000 inwoners en staat bekend om de prachtige duin- en bollenstreek. Openbaar vervoer is er perfect geregeld: er zijn verschillende bushaltes en Hillegom heeft een eigen treinstation. Zo ben je in mum van tijd in Haarlem, Amsterdam en Leiden. Met de auto ben je zo op de A4. Sporten kan bij de voet- en handbalvereniging SV Hillegom. Verder heeft Hillegom een tennishal, een dans- en muziekschool en een scouting.

makelaar hillegom overspaern buurten

Statistieken van Hillegom

9742

Huishoudens

21966

Inwoners

65%

Koopwoningen

35%

Huurwoningen

Leeftijdsopbouw

0-14 jaar0%

15-24 jaar0%

25-44 jaar0%

45-64 jaar0%

65+ jaar0%

makelaardij hillegom overspaern buurten

Erop uit in Hillegom

In Hillegom hoef je je niet te vervelen. De gemeente beschikt namelijk over: een paintballcentre, een openluchtzwembad genaamd zwembad De Vosse waar je heerlijk kan zwemmen, een indoorskibaan en pluktuinen waarbij je een prachtig boeket bloemen kan plukken.

 

Daarnaast beginnen in maart de eerste bollenvelden te bloeien en kan je heerlijk wandelen of fietsen langs de kleurrijke bollenvelden. Verder ligt Hillegom erg dicht bij het strand en hier kan je heerlijk uitwaaien en genieten van het zand, de zee en de zon. Ook is er een centrum waar je alle spullen die je nodig hebt kunt kopen.

Feitjes en weetjes

De oppervlakte is 1348 hectare en hiervan bestaat 60 hectare uit water.

 

Er wonen 9742 huishoudens en er zijn in totaal 9766 woningen. De gemiddelde dichtheid van de adressen is 1551 adressen per km².

 

De gemiddelde WOZ-waarde is €261.000 in Hillegom.

 

65% een koopwoning en 35% een huurwoning.

makelaar hillegom overspaern buurten

Nieuwe woningen

Makelaar Hillegom staat voor u klaar

Vrijblijvend gesprek aanvragen?