Overspaern Makelaardij
Overspaern Makelaardij

Haarlem-Noord

Haarlem-Noord buurtinformatie

Haarlem Noord is met ongeveer 56.000 inwoners het grootste stadsdeel van Haarlem. De wijk bevindt zich ten noorden van het NS-station en is onder te verdelen in de volgende wijken: Delftwijk, Indischebuurt, Spaarndam, Ter Kleefkwartier, Zaanenkwartier, Transvaalwijk, Vogelenbuurt en Vondelkwartier. In Haarlem Noord zijn in het begin van de 20e eeuw eengezinswoningen gebouwd, maar je komt er ook nieuwere appartementencomplexen en woningen tegen. Sportfanaten kunnen hun hart ophalen: zo vinden we honk- en softbalclub Sparks, honkbalclub Kinheim, hockeyclub Haarlem, korfbal vereniging, Tennispark Pim Mulier (met Padelbanen) en diverse voetbalverenigingen (DSS, Onze Gezelle, Haarlem-Kennemerland, Schoten) in Noord. Er is ook een (deels) overdekte ijsbaan! Diverse groene parken en recreatieparken zijn hier gelegen. Denk hierbij aan het Noordersportpark (Schoterbos) en Zaanenpark.

Statistieken van Haarlem-Noord

25695

Huishoudens

56656

Inwoners

63,3%

Koopwoningen

36,6%

Huurwoningen

Leeftijdsopbouw

0-14 jaar0%

15-24 jaar0%

25-44 jaar0%

45-64 jaar0%

65+ jaar0%

Erop uit in Haarlem-Noord

De Generaal Cronjéstraat, vlak achter het NS-station van Haarlem, wordt ook wel de langste winkelstraat van Nederland genoemd! Wil je liever overdekt winkelen? Breng dan een bezoekje aan Winkelcentrum Spaarneboog. Vlakbij dit winkelcentrum is het Nelson Mandelapark gelegen. Ook is in deze wijk klimhal gevestigd. Rondom Huis ter Kleef, een ruïne van een 13e eeuw kasteel, liggen de Stadkweektuinen. Op dit oorspronkelijke landgoed bevinden zich nu een tropische kas, een speeltuin en dierenweide. De kleinste dierentuin van Nederland, Artiklas, is nota bene ook in Haarlem-Noord gevestigd. Tenslotte kun je van eind september t/m eind maart een bezoek brengen aan de IJsbaan Haarlem. Deze kunstijsbaan beschik over een 400-meter lange baan met een 30 x 60 meter groot overdekt middenterrein.

Feitjes en weetjes

Haarlem-Noord is het grootste stadsdeel van Haarlem en bestaat uit 8 wijken.

 

Het stadsdeel kent drie belangrijke bushaltes die worden bedient door de buslijn 385; Julianapark, Minahassastraat en Delftplein.

 

Haarlem-Noord telt ruim 56.000 inwoners.

Huizen in Haarlem-Noord

Overspaern staat voor u klaar

Vrijblijvend gesprek aanvragen?