Overspaern Makelaardij
Overspaern Makelaardij

Makelaar Aerdenhout

Makelaardij Aerdenhout | buurtinformatie

Aerdenhout is een bekende villawijk, middenin de natuur gelegen. De plaats wordt omringd door groene bossen. Aerdenhout ligt op een centrale plek waardoor je overal snel bent. De duinen en het strand liggen op fietsafstand maar ook in het centrum van Haarlem ben je snel. Daarnaast ben je binnen 30 minuten in Amsterdam of Den Haag! Aerdenhout deelt op de grens met Heemstede een treinstation waardoor je binnen vijf minuten in Haarlem bent en binnen een kwartier in Leiden staat. Er zijn ook goede busverbindingen. De bekendste sportvereniging in Aerdenhout is hockeyvereniging Rood-Wit. De woonplaats telt vier basisscholen en heeft ook een middelbare school.

Statistieken van Aerdenhout

1805

Huishoudens

4460

Inwoners

84%

Koopwoningen

16%

Huurwoningen

Leeftijdsopbouw

0-14 jaar0%

15-24 jaar0%

25-44 jaar0%

45-64 jaar0%

65+ jaar0%

Erop uit in Aerdenhout

Aerdenhout ligt in een mooie rustige groene omgeving waarin je heerlijke wandelingen en fietstochten kunt maken. Tijdens deze wandelingen of fietstochten kun je genieten van de prachtige natuur en van de mooie huizen. Verder ligt de plaats vlakbij het strand van Bloemendaal en van Zandvoort. Hier kun je heerlijk zonnen met het geluid van de zee op de achtergrond.

 

Verder ligt Aerdenhout erg dichtbij het centrum van Haarlem waar je bijvoorbeeld kunt wandelen en shoppen. Verder is het een aanrader om een keer een bootje te huren in Haarlem en te varen door de grachten. Daarnaast heb je ook een Haarlem Canal Tour waarbij je op een boot stapt en een stadsgids je een tour geeft door de stad vanaf het water.

Feitjes en weetjes

De oppervlakte van Aerdenhout is 590 hectare waarvan 7 hectare uit water bestaat.

 

Aerdenhout telt 1992 adressen en de dichtheid van de adressen is 692 km². 84 procent van de woningen is een koopwoning en 16 procent is een huurwoning.

 

De gemiddelde WOZ-waarde is in Aerdenhout €1.050.000.

Nieuwe woningen

Makelaar Aerdenhout staat voor u klaar

Vrijblijvend gesprek aanvragen?