Overspaern Makelaardij
Overspaern Makelaardij

Ontdek de meest gemaakte fouten bij het zoeken naar een woning!

Ontdek de meest gemaakte fouten bij het zoeken naar een woning!

Bij de zoektocht naar jou droomwoning kan het voorkomen dat er het een ander fout gaat. Je moet veel keuzes maken en met veel rekening houden. Vandaar dat wij in dit blog de drie meest voorkomende fouten op een rijtje hebben gezet!

❌ Geen realistische wensenlijst maken!

Veel mensen hebben een bepaald idee over wat ze zoeken in een woning, maar het is belangrijk om een duidelijke en realistische wensenlijst te creëren! Denk hierbij aan zaken zoals de afmetingen van de woning, de locatie of het aantal kamers. Bepaal wat je echt nodig hebt en ga hier naar opzoek!

❌ het budget overschatten!

Vaak wordt het budget overschat en dit resulteert in een teleurstelling. Het is daarom belangrijk om een realistisch beeld te hebben van je budget. Houd hierbij ook met extra kosten zoals de hypotheek, de overdrachtsbelasting en de makelaarskosten. Zorg dat je een goed beeld hebt van je financiële situatie en houd hier rekening mee bij het zoeken naar een woning.

❌ Niet goed naar de omgeving kijken!

Vaak kijken mensen vooral naar de woning zelf. Toch is het ook belangrijk om te kijken naar de omgeving. Is de woning dichtbij voorzieningen zoals het openbaar vervoer, winkels en een basisschool?

Beeld je in hoe het is om in de desbetreffende buurt te wonen. Is het een rustige omgeving of juist een drukke wijk? Door goed na te denken over de omgeving, kan je beter bepalen of een woning geschikt is voor jou.

Overspaern staat voor u klaar

Bekijk deze buurten!

Vrijblijvend gesprek voor aankopen huis?