Overspaern Makelaardij
Overspaern Makelaardij

Dit is hoe jij de perfecte vraagprijs bepaalt!

Dit is hoe jij de perfecte vraagprijs bepaalt!

Het kan lastig zijn om de perfecte vraagprijs te formuleren. Je moet met veel rekening houden en het is gebaseerd op verschillende factoren. Vandaar dat wij in dit blog 4 tips geven!

Tip 1: bepaal een duidelijke strategie!

De afgelopen tijd werd er vaak over de vraagprijs geboden. Een hoge verkoopprijs kon in deze periode zorgen voor een lagere uitkomst. Toch is de woningmarkt momenteel aan het veranderen. Er wordt minder over de vraagprijs geboden en er zijn minder bezichtigingen. Al deze factoren hebben invloed op het bepalen van de juiste vraagprijs.

Tip 2: Vergelijk soortgelijke woningen in de buurt!

In veel gevallen staan er soortgelijke woningen te koop. Je kunt dit al referentie gebruiken voor jou eigen vraagprijs. Let hierbij goed op de verschillen en baseer hierop of je de vraagprijs hoger of juist lager moet inzetten.

Tip 3: Onderzoek de huidige staat !

De staat van de woning is een groot element van de uiteindelijke verkoopprijs. Denk hierbij aan hoe duurzaam de woning is, het onderhoud van de kozijnen, de apparatuur en de badkamer en de keuken. Dit zijn belangrijke zaken voor het bepalen van de juiste vraagprijs.

Tip 4: Schakel een verkoopmakelaar in!

Uiteindelijk blijft het een grote uitdaging om de juiste vraagprijs te bepalen. Je wilt de woning uiteraard niet voor te weinig geld verkopen. Vandaar dat veel mensen kiezen voor een verkoopmakelaar. Hij/zij weet alles van de markt en kan uitstekend advies geven. Bovendien kan de uiteindelijke verkoopprijs door de ijzersterke onderhandelingstechnieken uiteindelijk nog hoger uitvallen.

Overspaern staat voor u klaar

Bekijk deze buurten!

Vrijblijvend gesprek voor aankopen huis?