Overspaern Makelaardij
Overspaern Makelaardij

Dit is hoe je een oudere woning kunt verduurzamen!

Dit is hoe je een oudere woning kunt verduurzamen!

Een oude woning verduurzamen is een goede manier om kosten te besparen, de waarde van je woning te verhogen en een bijdrage te leveren aan een duurzamere toekomst. In dit blog leggen wij uit wat je kan doen om een oudere woning te verduurzamen!

✅ Isoleer de woning!

Vaak zijn oudere huizen slecht geïsoleerd, waardoor er veel energie verloren gaat. Dit is slecht voor het milieu en de portemonnee. Vandaar dat het vaak effectief is om de isolatie te verbeteren. Dit kan worden gedaan door het toevoegen van isolatie aan de muren, vloeren en het dak, of door het vervangen van bestaande isolatie die verouderd of beschadigd is.

✅ Verduurzaam het verwarmingssysteem!

Veel oude verwarmingssystemen verbruiken onnodig veel energie. Overweeg het vervangen van oude systemen door energie-efficiënte alternatieven, zoals een warmtepomp of zonneboiler.

✅ Verwek energie op een duurzame wijze!

Tegenwoordig kiezen veel mensen voor zonnepanelen. De energie wordt op deze manier duurzaam opgewekt. Dit bespaart op de lange termijn kosten, je draagt bij aan een beter klimaat en de woningwaarde stijgt! Kortom, een win-win-win situatie.

✅ Gebruik eco-vriendelijke materialen!

Ga je verbouwen? Gebruik dan eco-vriendelijke materialen. Denk hierbij aan hout van duurzaam beheerde bossen en biologische verf. Dit draagt bij een aan gezonder klimaat en je laat een kleinere ecologische voetafdruk achter. Bovendien hebben alle bovenstaande tips invloed op het energielabel en dit heeft in deze tijd veel invloed op de woningwaarde!

Overspaern staat voor u klaar

Bekijk deze buurten!

Vrijblijvend gesprek voor aankopen huis?