Overspaern Makelaardij
Overspaern Makelaardij

5 tips voor het verkopen van een woning!

5 tips voor het verkopen van een woning!

Bij het verkopen van een woning komt veel kijken! Vandaar dat wij in dit blog 5 tips geven om je een stapje op weg te helpen.

Tip 1: Zorg voor een schone- en opgeruimde woning!

Je kunt veel doen om te zorgen dat je huis sneller en voor een hoger bedrag wordt verkocht. Begin bij het opruimen van het huis. Je schrikt potentiële kopers namelijk af met een volle woning. Daarnaast oogt de woning met veel spullen kleiner. Berg spullen goed op en reinig de complete woning zodat het fris ruikt.

Verder voelt de potentiële koper zich door persoonlijke spullen een gast. Terwijl je wil dat ze zich inbeelden hoe het is om hier zelf te wonen en te leven. Daarom is het verstandig om persoonlijke spullen weg te halen voordat potentiële kopers de woning komen bezichtigen.

Tip 2: Zorg voor voldoende licht!

Een lichte woning oogt aantrekkelijk en ruim. Schilder daarom alle muren in neutrale kleuren en zet voor de bezichtiging alle (rol)gordijnen, lamellen open en haal indien aanwezig het zonnescherm omhoog. Op deze manier creëer je op een eenvoudige manier een ruimtelijker gevoel.

Tip 3: Knap de keuken en de badkamer op!

Zowel de keuken als de badkamer zijn twee belangrijke ruimtes voor potentiële kopers. Maak deze ruimtes dus zo aantrekkelijk mogelijk. Laat in de badkamer beschimmelde kitresten vervangen, knap het badkamermeubel op en verwijder onnodige spullen. Voor de keuken geldt hetzelfde. Verf de muren, repareer kapotte keukenkastjes en haal de koelkast leeg.

Dit zijn namelijk twee plekken waar hygiëne een belangrijke rol speelt. Zorg daarom voor een aangename lucht en maak alles tot in de puntjes schoon .

Tip 4: Laat professionele verkoopfoto’s maken!

Professionele foto’s zijn van groot belang voor de verkoop van een woning. Huur daarom een fotograaf in die de woning perfect in beeld kan brengen. Het is verstandig om vooraf bovenstaande tips op te volgen zodat het huis in perfecte staat is zodra de foto’s worden genomen. Tot slot kun je de foto’s het beste laten maken op een zonnige dag.

Tip 5: Bepaal de juiste vraagprijs!

De ideale verkoopprijs hangt af van veel factoren. Waaronder de staat van het huis, de buurt en de vraag. Voor het bepalen van de ideale verkoopprijs kun je het beste advies vragen van een makelaar. Dit zijn professionals die verstand hebben van de huidige markt en een plaatselijke makelaar weet precies voor hoeveel woningen in deze regio verkocht worden.

Overspaern staat voor u klaar

Bekijk deze buurten!

Vrijblijvend gesprek voor aankopen huis?