Overspaern Makelaardij
Overspaern Makelaardij

5 tips ter voorbereiding voor jouw woningfoto’s

5 tips ter voorbereiding voor jouw woningfoto’s!

Tip 1: Ruim de woning op!

Stap één is het opruimen van de woning. Het is hierbij belangrijk dat het huis een frisse en schone omgeving is. Zorg voor een stofvrije woning, het afnemen van de spiegels en lap de ramen. Verder is het ook van belang dat de hondenmand/kattenbak en krabpaal opgeruimd worden.

Tip 2: Berg persoonlijke spullen op!

Persoonlijke spullen kun je beter persoonlijk houden. Haal schilderijen, foto’s en overige persoonlijke spullen weg en berg ze tijdelijk op. Verder kun je ervoor kiezen om jassen en schoenen weg te halen of om deze netjes op te ruimen.

Tip 3: Fris de badkamer en keuken op!

Ook hier is het verstandig om persoonlijke items weg te halen. Denk hierbij in de badkamer aan: tandenborstels, scheerapparaten, luchtjes, handdoeken en andere verzorgingsmiddelen/apparatuur.

In de keuken kun je het beste zo min mogelijk hebben staan. Ruim het keukenblad goed op. Het koffiezetapparaat kun je eventueel wel laten staan. Je kunt in de keuken wel een mooi boeket bloemen neerzetten of een rijkelijk gevulde fruitschaal.

Tip 4: Creëer voldoende licht!

Voordat de fotopresentatie wordt gemaakt, kun je het beste zoveel mogelijk licht creëren. Zorg dat alle gordijnen/raambekleding open zijn en haal de zonneschermen naar binnen. Dit licht zorgt voor mooiere en scherpere foto’s en de woning zal ruimtelijker ogen.

Tip 5: Vergeet de buitenkant niet!

De buitenkant van het huis wordt vaak als eerste foto gebruikt. Dit aanzicht is dus ontzettend belangrijk. Controleer daarom of alles nog goed geverfd is, maai het gras, snoei de struiken voor extra licht en zet bloempotten/bakken neer die gevuld zijn met mooie bloemen/planten.

Door het volgen van deze tips zorg je voor de beste fotopresentatie van je huis.

Overspaern staat voor u klaar

Bekijk deze buurten!

Vrijblijvend gesprek voor aankopen huis?