Overspaern Makelaardij
Overspaern Makelaardij

5 tips om je woning koel te houden!

5 tips om je woning koel te houden!

Tip 1: Sluit de ramen overdag!

Om de woning zo koel mogelijk te houden, is het verstandig om de ramen overdag dicht te houden. Open deze pas zodra het buiten kouder is dan binnen. Vaak is dit ’s nachts, ’s avonds of in de ochtend. Let hierbij wel op voor inbrekers. Open dus alleen ramen die moeilijk bereikbaar zijn of die zijn voorzien van een veiligheidssysteem.

Tip 2: Sluit gordijnen en doe zonnescherm uit!

Deze tip spreekt voor zich, maar het werkt om de gordijnen te sluiten en het zonnescherm uit te doen. Op deze manier blokkeer je het zonlicht en dit scheelt hitte.

Tip 3: Isoleer je woning!

Isoleer je gevel en het dak. Dit zorgt dat de warmte in de zomer wordt buitengehouden en in de winter juist wordt vastgehouden. Dit betekent dat de woning niet alleen koeler blijft zodra het warm is, maar dat op koude dagen de kachel minder hard hoeft te branden.

Tip 4: Zorg voor groen!

Het is verstandig om veel groen te plaatsen rond- en op de woning. Voornamelijk tegels kunnen erg warm worden. Vandaar dat het verstandig is om deze te beplanten met groen (klimplanten). Verder kunnen huizen met platte daken sedum dakbedekking leggen. Dit zorgt voor een koelere woning.

Tip 5: Plaats zonwerende folie op de ramen!

Het is verstandig om zonwerende folie aan te brengen op ramen die vol in de zon staan. Deze ruimtes warmen namelijk zeer snel op en deze folie vermindert dit. Er bestaan verschillende soorten folies. Bijvoorbeeld voor binnen of voor buiten en neutraal of spiegelend. Het is hierbij wel verstandig om je te laten adviseren door een expert.

Overspaern staat voor u klaar

Bekijk deze buurten!

Vrijblijvend gesprek voor aankopen huis?