Overspaern Makelaardij
Overspaern Makelaardij

5 tips om de kans op woninginbraak te verkleinen!

5 tips om de kans op woninginbraak te verkleinen !

Helaas wordt er geregeld ingebroken in woningen terwijl dit voorkomen had kunnen worden. Vandaar dat wij in dit blog 5 tips geven om de kans op woninginbraak te verkleinen!

Tip 1: Investeer in gekeurde sloten!

Veel huishoudens hebben sloten die eenvoudig opengemaakt kunnen worden. Een inbreker herkent dit soort sloten en hier zal hij/zij dan ook misbruik van maken. Zorg ervoor dat je sloten en al het hang- en sluitwerk zijn voorzien van het politiekeurmerk veilig wonen (PKVW). Dit helpt om woninginbraak te voorkomen.

Tip 2: Zorg voor voldoende verlichting!

Een inbreker werkt het liefst als het donker is. Op deze manier valt de dader het minst op en heeft hij/zij de grootste kans van slagen. Zorg er dus voor dat je altijd voldoende verlichting aan hebt staan. Je kunt slimme verlichting kopen, waarbij je zelf in kunt stellen wanneer de lampen aan en uit gaan.

Tip 3: Leg GEEN waardevolle spullen in het zicht!

Inbrekers lopen door een straat en oriënteren waar ze het makkelijkst kunnen inbreken. Hierbij kijken ze vaak naar binnen en zodra ze iets waardevols zien liggen, trekt dit hun aandacht. Zorg er daarom voor dat je spullen zoals een iPad of een dure laptop uit het zicht legt. Daarnaast kun je voor bijvoorbeeld sieraden en andere dure voorwerpen een kluis aanschaffen. Doe hierbij onderzoek naar een geschikte kluis.

Tip 4: Deel je vakantie NIET op social media!

Iedereen deelt graag vakantiefoto’s. Toch is dit niet verstandig. Inbrekers bevinden zich namelijk ook op social media en op deze manier weten ze precies wanneer er niemand thuis is. Plaats deze berichten dus pas zodra je weer thuis bent en schrijf in de caption (onderschrift) in de verleden tijd of zet er een datum bij. Op deze manier weten inbrekers dat je weer thuis bent.

Tip 5: Installeer een alarm en camera’s!

Tegenwoordig hebben veel huizen een alarm en/of camera’s. Deze maatregelen schrikken af omdat een alarm de aandacht trekt en camera’s zorgen voor bewijs.

Zorg dat een deel van deze apparatuur duidelijk zichtbaar is zodat het afschrikt, maar plaats ook camera’s op plekken waar inbrekers moeilijk bij kunnen. Op deze manier voorkom je vernieling. Verder bestaan er IP-camera’s die je kunt verbinden met je telefoon. Op deze manier krijg je direct een melding zodra er iemand wordt gedetecteerd op de camera’s.

Overspaern staat voor u klaar

Bekijk deze buurten!

Vrijblijvend gesprek voor aankopen huis?