Overspaern Makelaardij
Overspaern Makelaardij

4 tips voor het bezichtigen van een woning!

4 tips voor het bezichtigen van een woning!

Het bezichtigen van een woning is een belangrijk onderdeel van de zoektocht. Tijdens dit bezoek moet je aan veel aspecten denken. Vandaar dat wij in dit blog 4 tips geven voor het bezichtigen van een woning!

Tip 1: Maak een checklist!

Het is verstandig om voor de bezichtiging een lijstje te maken met voorwaarden waaraan jouw droomwoning moet voldoen. Op deze manier kun je het lijstje tijdens de bezichtiging afgaan en mis je geen belangrijke punten. Wees bij het opstellen van de lijst wel realistisch en kijk wat er financieel haalbaar is.

Tip 2: Bekijk de potentie van de ruimte!

Tijdens de zoektocht naar een woning kom je veel verschillende interieurs tegen die waarschijnlijk niet jouw smaak zijn. Schrik hier niet van, maar kijk er doorheen en zie de potentie van een ruimte. Beeld je in hoe je eigen meubels kunnen staan, welke muren weggehaald of geplaatst kunnen worden en let op de indeling.

Tip 3: Bezichtig met daglicht!

Het wordt aangeraden om met daglicht te bezichtigen. Op deze manier krijg je de beste indruk van een woning. Met kunstlicht kun je namelijk bepaalde gebreken zoals schimmel minder goed zien.

Tip 4: Ontdek de buurt!

Maak voor of na de bezichtiging een wandeling door de buurt. Een goede buurt is een belangrijk aspect van het wooncomfort. Als je bijvoorbeeld kinderen hebt, kun je kijken of de straat veilig is, of er genoeg speeltuintjes zijn en waar de basisscholen zich bevinden.

Interesse in een aankoopmakelaar van Overspaern? Bezoek dan deze pagina.

Overspaern staat voor u klaar

Bekijk deze buurten!

Vrijblijvend gesprek voor aankopen huis?