Overspaern Makelaardij
Overspaern Makelaardij

4 tips voor een verhuizing met kinderen!

4 tips voor een verhuizing met kinderen!

Verhuizen maakt veel indruk op kinderen. Bereid je kinderen er daarom goed op voor. Zo kun je bijvoorbeeld kinderboeken over verhuizen voorlezen, zodat ze bekend zijn met het begrip en de definitie. Benieuwd naar meer tips voor een verhuizing met kinderen? Lees dan dit blog!

Tip 1: Verhuis in een rustige periode!

Een verhuizing is een grote verandering. Maakt het voor jou niet uit wanneer je gaat verhuizen? Kies dan een rustige periode, waarin jouw kinderen geen andere grote veranderingen doormaken. Daarnaast kun je het beste verhuizen in de zomervakantie, zodat ze niet midden in het jaar van school wisselen.

Tip 2: Vertel pas dat je gaat verhuizen, zodra het zeker is!

Het is belangrijk om een goede balans te vinden tussen welke informatie je wel en niet vertelt. Het kan onrustig werken om je kinderen bij elke potentiële woning mee te nemen en te voorzien van alle informatie. Bespreek daarom pas alle details, zodra de woning zeker is. Dit zorgt voor duidelijkheid.

Tip 3: Geef je kinderen inspraak in de inrichting van de slaapkamer!

Je kunt samen met je kinderen nadenken over de inrichting van de slaapkamers. Zo hebben de kinderen iets leuks om over na te denken en om naar uit te kijken. Je kunt er ook voor kiezen om de slaapkamer op dezelfde manier in te richten als in het oude huis. Dit wekt herkenning op.

Tip 4: Versier de verhuisdozen van de kinderen!

Met deze leuke tip heb je een middag quality time met je kinderen in de vorm van een knutselmiddag. Nu de verhuisdoos mooi versierd is, vinden de kinderen het minder vervelend om hun spulletjes op te bergen in de dozen. Met behulp van deze tips laat je de verhuizing zo soepel mogelijk verlopen.

Overspaern staat voor u klaar

Bekijk deze buurten!

Vrijblijvend gesprek voor aankopen huis?