Overspaern Makelaardij
Overspaern Makelaardij

4 Tips voor een succesvolle verkoop van jouw woning!

4 Tips voor een succesvolle verkoop van jouw woning!

De woningmarkt verandert en het duurt gemiddeld gezien langer om een woning te verkopen dan eerder dit jaar. Vandaar dat een goede voorbereiding op de verkoop essentieel is. Deze 4 tips helpen je daarbij!

Tip 1: Ruim op & vermijd persoonlijke spullen!

Dat de woning netjes moet zijn voor de foto’s en bezichtigingen spreekt voor zich. Ruim overbodige spullen op en zorg dat iedere ruimte perfect schoon & opgeruimd is. Een vol huis oogt kleiner en tijdens de bezichtigingen is een aangename geur essentieel. Bovendien is het verstandig om persoonlijke spullen op te bergen. De potentiële koper moet niet het gevoel krijgen dat hij/zij bij jou thuis op bezoek is.

Tip 2: Zorg voor lichte ruimtes!

Wil jij de woning graag groter laten ogen? Zorg dan voor voldoende licht. Dit wekt namelijk de illusie dat de woning groter is. Je kunt de muren het beste ene neutrale kleur schilderen en voor de woningfoto’s en bezichtigingen kun je alle (rol)gordijnen en lamellen openen. Kortom, bekijk de mogelijkheden om zoveel mogelijk licht te creëren.

Tip 3: Laat foto’s maken van hoge kwaliteit!

De foto’s van de woning zijn de eerste kennismaking voor de potentiële koper. Deze eerste indruk moet perfect zijn. Laat het maken van de foto’s daarom over aan een professional. Op deze manier weet je 100% zeker dat de kwaliteit hoog genoeg is en dat er geen ruimtes worden overgeslagen. Verder bevelen wij aan om de foto’s te laten maken op een zonnige dag.

Tip 4: Bepaal de ideale vraagprijs!

Het bepalen van de juiste prijs hangt af van verschillende aspecten. Denk hierbij aan het type huis, de buurt, de huidige vraag en de staat van de woning. Vraag daarom advies van een makelaar. Deze professionals hebben kennis van de desbetreffende markt en weten precies wat reëel is.

Overspaern staat voor u klaar

Bekijk deze buurten!

Vrijblijvend gesprek voor aankopen huis?