Overspaern Makelaardij
Overspaern Makelaardij

3 tips voor het verkoopklaar maken van jouw woning!

3 tips voor het verkoopklaar maken van jouw woning!

Ga jij verhuizen en wil je graag jouw oude woning verkopen? Dan is het belangrijk om de woning verkoopklaar te maken. Bepaalde kleine aanpassingen maken een groot verschil in het eindresultaat. Met de volgende vier tips is jouw woning klaar voor de woningfoto’s en bezichtigingen.

Maak de voortuin aantrekkelijk!

Stap 1 is het perfectioneren van de voortuin. Dit is het eerste wat mensen zien als ze op Funda kijken en zodra mensen gaan bezichtigen. Bovendien staat het ‘te koop’ bord veelal in de voortuin, dus iedereen die langsloopt ziet de voortuin als eerste.

Vandaar dat het van groot belang is dat de voortuin wordt opgeknapt, voordat je de woning gaat verkopen. Snoei hoge struiken, maai het gras en plant mooie bloemen die in bloei staan. Hoe vrolijker het vooraanzicht hoe sneller de woning wordt verkocht.

Repareer alle kleine mankementen!

Vaak raak je gewend aan kleine dingen die niet optimaal werken. Toch is het belangrijk om deze gebreken voor de verkoop te repareren. Werkt de deurklink bijvoorbeeld niet meer optimaal? Dit kan tijdens een bezichtiging net zorgen voor een minder goede indruk. Kijk daarnaast of al het schilderwerk nog mooi is en of het houtwerk niet beschadigd is. Op deze manier laat je een verbluffende indruk achter.

Geef alle ruimtes een functie!

Het is belangrijk om de kijker een goed beeld te geven van de mogelijkheden van de woning. Toch zijn er in veel woningen ruimtes zonder duidelijke functie. Dit zorgt voor verwarring en je laat niet de optimale potentie zien. Heb je een ruimte die je niet gebruikt? Zorg er voor dat je de kamer bijvoorbeeld inricht als werkkamer of slaapkamer.

Overspaern staat voor u klaar

Bekijk deze buurten!

Vrijblijvend gesprek voor aankopen huis?