Zoekopdracht voor uw droomhuis

U kunt uw voortgang onderaan het formulier opslaan en op een later moment verder gaan.

Nog niet klaar? Klik hier.

Uitleg zoekopdracht

Zoekfase

Het nieuwste woningaanbod van alle (NVM) makelaars direct ‘realtime’ ontvangen. Dit aanbod wordt vergeleken met jou/jullie wensen en direct per e-mail doorgegeven. Indien een woning aan jou/jullie wensen voldoet regelen wij de bezichtigingsafspraak en indien mogelijk een voorkeurspositie. Door ons groot netwerk in Haarlem & omgeving en onze samenwerking met alle makelaars krijgen wij vaak eerder al te horen wanneer woningen op de markt komen en kunnen we voor onze zoekers een mooie positie vastleggen. Zo ben je of zo zijn jullie als eerste op de hoogte van het nieuwste aanbod!

 

Eén van onze deskundige makelaars begeleidt jou/jullie bij de bezichtigingen en adviseert over de woonomgeving, technische staat en waarde van de woning. Door deze intensieve persoonlijke begeleiding gaan wij jouw/jullie wensen steeds beter kennen en kunnen wij gerichter gaan zoeken en sneller reageren op de woningen die te koop komen.

Meest verkopende en aankopende makelaar
van Haarlem en omgeving in !

Onderhandeling- en koopfase

Als na de bezichtiging blijkt dat de bekeken woning een kanshebber is zullen wij in nauw overleg de woningwaarde doornemen en het biedingsproces doorspreken. Onderhandelen en bieden in deze markt is een vak apart!

 

De jarenlange ervaring van onze makelaars maken hen uitermate geschikt om de beste prijs en voorwaarden te behalen en de kans op slagen zo groot mogelijk te maken. Onze cijfers laten dit ook zien!

 

Indien de onderhandelingen succesvol zijn afgerond zal de makelaar controleren of de gemaakte afspraken op de juiste wijze in de koopovereenkomst (contract) zijn opgenomen. De koopovereenkomst is een juridisch stuk waarin de afspraken tussen verkoper en koper schriftelijk zijn vastgelegd. Niet alleen de afspraken omtrent prijs en oplevering zijn hierin opgenomen maar nog veel meer. Denk hierbij o.a. aan de waarborgsom, regeling als iemand zijn afspraak niet nakomt, milieu- en funderingsproblematiek. De overeenkomst zal uitgebreid worden doorgenomen en daarna worden ondertekend. Na het tekenen van de koopovereenkomst bewaken wij de diverse termijnen: van ontbindende voorwaarden en waarborgsom/bankgarantie en onderhouden het contact met jou/jullie hypotheekadviseur.

Overdrachtsfase

Op de dag van oplevering c.q. sleuteloverdracht verzorgen wij nog een eindinspectie van de woning om te controleren of de woning conform afspraak door de verkoper wordt opgeleverd. De makelaar controleert de notariële stukken en de nota van afrekening. Wij wonen samen met jou/jullie de notariële overdracht bij en verlenen ondersteuning bij eventuele problemen bij de oplevering.

 

Tot slot wensen wij jou/jullie veel geluk en hopen dat je met heel veel plezier in jouw/jullie nieuwe woning zal wonen.

Kosten

Met betrekking tot de hoogte van de tarieven geldt tussen opdrachtgever en de makelaar de volgende regeling.

 

 • Bij een koopsom tot en met € 250.000,– k.k. een vast tarief van:
  € 3.800,- inclusief b.t.w.
 • Bij een koopsom vanaf € 250.000,- tot en met € 400.000,- k.k. een vast tarief van:
  € 3.950,- inclusief b.t.w.
 • Bij een koopsom vanaf € 400.000,- tot en met € 600.000,- k.k. een vast tarief van:
  € 4.150,- inclusief b.t.w.
 • Bij een koopsom vanaf € 600.000,- k.k. tot en met 850.000,- k.k. een vast tarief van:
  € 4.350,- inclusief b.t.w.
 • Bij een koopsom vanaf € 850.000,- tot en met € 1.000.000,- k.k. een vast tarief van:
  € 4.950,- inclusief b.t.w.
 • Bij een koopsom vanaf € 1.000.000,- k.k. en hoger een vast tarief van:
  € 5.750,- inclusief b.t.w.

 

Genoemde tarieven zijn inclusief één bouwkundige keuring. We hanteren geen inschrijfkosten.

 

Overspaern Makelaardij werkt op ‘No cure- No pay’ basis. De factuur van Overspaern zal worden voldaan via de nota van afrekening bij de notaris.

 

Alle kopers die Overspaern Makelaardij hebben ingeschakeld als hun aankoopmakelaar kunnen gebruik maken van onze: Kosten Koper Korting”. Door onze samenwerking met diverse notariskantoren en taxateurs hebben wij voor onze klanten een aanzienlijke korting op de notariskosten en taxatiekosten weten te bedingen. Een voordeel dat al snel tot enkele honderden Euro’s kan oplopen.

Kosten

Onze kosten worden geplaatst op de nota van afrekening van de notaris, bij de juridische levering. Op deze opdracht zijn van toepassing de voorwaarden zoals deze zijn weergegeven in de Algemene Consumentenvoorwaarden NVM, vastgesteld door de Nederlandse Vereniging van Makelaars in onroerende goederen ‘NVM’, de consumentenbond en Vereniging Eigen Huis. Hierin zijn de rechten en verplichtingen van de opdrachtgever en de makelaar nader omschreven. De opdrachtgever verklaart dat de tekst van de Algemene Consumentenvoorwaarden NVM voor of bij het verstrekken van deze opdracht aan hem ter hand is gesteld.

 

Het is de opdrachtgever niet toegestaan buiten de makelaar om overeenkomsten tot stand te brengen, onderhandelingen te voeren, gebruik te maken van soortgelijke diensten van anderen en/of activiteiten te ontplooien, die de makelaar bij het vervullen van onderhavige bemiddelingsopdracht kunnen belemmeren of zijn activiteiten doorkruisen. Indien opdrachtgever binnen 6 maanden na beëindiging van deze opdracht alsnog een koopovereenkomst tot stand brengt, behoudt de makelaar zijn recht op (de afgesproken) courtage.

Overzicht diensten

Indien jij/jullie de zoekopdracht bij ons zou willen plaatsen verlenen wij onderstaande diensten:

 • Doorspreken van jouw/jullie woonwensen
 • Doorgeven van het uitgebreide woningaanbod (eerder dan Funda)
 • Maken en begeleiden bezichtigingen
 • Flexibele bezichtigingsmogelijkheden (avonden en weekenden)
 • Waarde indicatie bezichtigde woning
 • Onderzoek naar bijzonderheden en omgevingsfactoren
 • Controle bestemmingsplan
 • Uitleg en hulp bij de biedingsprocedure
 • Adviseren over de uit te brengen bieding
 • Bieding uitbrengen inclusief opnemen van voorwaarden
 • Controleren concept koopovereenkomst
 • Bespreken koopovereenkomst
 • Eén bouwkundige keuring, bij aankoop van een woning
 • Bijhouden van de voorbehouden (bv. financiering)
 • Controleren nota van afrekening en concept akte van levering
 • Inspectie voor het juridisch transport
 • Begeleiding notarieel transport
 • Nazorg

Overspaern staat voor u klaar

Vrijblijvend gesprek voor aankopen huis?