Overspaern Makelaardij
Overspaern Makelaardij

Zo maak jij je huis aan de buitenkant klaar voor de wintermaanden!

Zo maak jij je huis aan de buitenkant klaar voor de wintermaanden!

De zomer is helaas afgelopen en dit betekent dat de wintermaanden eraan komen. Het wordt eerder donker, kouder en de weersomstandigheden veranderen. Dit heeft gevolgen voor jouw woning! Vandaar dat wij 3 tips geven waarmee je jouw woning winterklaar kunt maken.

Tip 1: Maak je tuin winterproof!

Grote kans dat je in de wintermaanden niet gaat tuinieren. Berg daarom alles goed op, zodat je er niet na de winter achter komt dat je favoriete heggenschaar verroest is. Daarnaast is het verstandig om tuinmeubels binnen op te bergen en dek het zo goed mogelijk af.

Verder kun je in de herfst de beplanting in de tuin klaar maken voor de winter. Snoei de struiken en heggen flink bij en snoei direct gevaarlijke takken weg, zodat het niet door de wind los kan raken. Tot slot kun je in deze periode bloembollen planten die je in het voorjaar wil laten bloeien.

Tip 2: Sluit de waterkraan af!

Het afsluiten van de waterkraan wordt door veel woningeigenaren vergeten. Zonde, want dit kan grote gevolgen hebben. Zodra het gaat vriezen, kunnen de met water gevulde leidingen uitzetten en springen. Sluit de buitenkraan daarom goed af en draai de kraan daarna open om al het resterende water uit de leidingen te laten lopen. Zo voorkom je waterschade!

Tip 3: Onderzoek het dak!

Dit klusje is wellicht wat minder leuk, maar minstens zo belangrijk! Pak de ladder en check de dakgoten, zonnepanelen en dakbedekking. Zodra je op de ladder staat is het verstandig om de bladeren en andere troep uit de dakgoot te verwijderen. Zo voorkom je afwateringsproblemen!

Verder kun je direct controleren of er dakpannen scheefliggen, zodat er tijdens een storm niks valt. Ook is het belangrijk om het voegwerk aan de buitenkant van de schoorsteen te controleren. Tot slot is het voor woningeigenaren met een kachel verplicht om ieder jaar de schoorsteen te laten vegen door een specialist. Zo voorkom je vergiftigingsgevaar en risico’s op schoorsteenbrand.

Overspaern staat voor u klaar

Vrijblijvend gesprek voor aankopen huis?