Overspaern Makelaardij
Overspaern Makelaardij

Ontdek wat een starter moet regelen bij het kopen van een woning!

Ontdek wat een starter moet regelen bij het kopen van een woning!

De telefoon gaat en je krijgt het fantastische nieuws dat jouw bod is geaccepteerd. Gefeliciteerd! Maar weet je als starter eigenlijk wel wat je nu allemaal moet regelen? Geen paniek. Wij leggen het graag aan je uit.

Je hebt drie dagen bedenktijd!

Na de acceptatie van het bod ontvang na enkele dagen het koopcontract van jouw eerste woning! Zodra jij en de verkopers hebben getekend heb je nog drie dagen bedenktijd. Dit betekent dat jij tijdens deze drie dagen nog zonder opgaaf van reden kunt afzien van de aankoop. Dit geldt enkel voor jou en niet voor de verkoper van de woning.

Vraag een hypotheek aan!

Bij de aanvraag van de hypotheek kun je jezelf verschillende vragen stellen. Welke hypotheekvorm pas het beste bij mijn situatie? Wel of niet kiezen voor NHG? Voor hoe lang moet ik de hypotheekrente vastzetten en wat gebeurt er zodra ik arbeidsongeschikt raak? Dit zijn allerlei onderwerpen en vragen die jouw financiële adviseur met je gaat bespreken. Het is handig om hier alvast over na te denken.

Laat een taxatierapport maken!

Jouw hypotheekverstrekker wil graag meer informatie over de staat, het onderhoud en de waarde van de woning. Vandaar dat in een taxatierapport in veel gevallen verplicht is. In sommige gevallen werkt een financiële adviseur samen met een taxateur. Als dit niet zo is, dan is het belangrijk om snel een goede deskundige taxateur te benaderen.

Laat de woning bouwkundig keuren!

In veel gevallen stellen mensen als voorwaarde bij het doen van het bod dat er een gunstige uitkomst moet zijn van het bouwkundige rapport. Als dit zo is, dan is het van belang om hier zo snel mogelijk een partij voor in te schakelen. Dit kan in sommige gevallen via de verkopend makelaar. Hij komt bij jouw toekomstige droomwoning langs en bekijkt welke kosten je nu of in de toekomst moet maken als je het koopt.

Teken de hypotheekofferte!

Nu alle vragen op het gebied van de hypotheek zijn beantwoord en jij alle informatie hebt aangeleverd bij de financiële adviseur, wordt er een hypotheekofferte uitgewerkt. Je kunt deze tekenen, zodra je akkoord gaat met de voorwaarden.

Naar de notaris!

Heb je alle bovenstaande stappen doorlopen? Dan is het feest en kan de officiële overdrachtsakte worden getekend. De woning is nu officieel van jou!

Overspaern staat voor u klaar

Bekijk deze buurten!

Vrijblijvend gesprek voor aankopen huis?