Overspaern Makelaardij
Overspaern Makelaardij

Ontdek de voordelen voor starters op de woningmarkt!

Ontdek de voordelen voor starters op de woningmarkt!

Vaak wordt er gesproken over de nadelen voor starters op de woningmarkt. Deze zijn er zeker, maar gelukkig zijn er tegenwoordig ook een aantal voordelen. In dit blog lichten wij deze uit.

Geen overdrachtsbelasting

Een starter betaalt in 2023 geen overdrachtsbelasting. Dit is een groot voordeel aangezien dit duizenden euro’s kan schelen. De overdrachtsbelasting bedraagt namelijk 2%. Vanwege de huidige situatie op de woningmarkt heeft de overheid besloten om deze tijdelijk voor starters te verlagen naar 0%. Dit geldt enkel voor de eerste woning die je koopt.

Huizenmarkt koelt af

De huidige woningmarkt koelt langzaam af. Dit betekent dat de huizen niet verder in prijs stijgen. Een groot voordeel voor starters. Er ontstaat op deze manier meer ruimte om te onderhandelen over de prijs van een woning. Starters hebben vaak een beperkt budget en zo zijn er meer mogelijkheden om een betaalbare woning te vinden.

Voordelige starterslening

Als starter kun je in sommige gevallen in aanmerking komen voor een starterslening. Dit is een lening, waardoor je net een beetje extra kunt lenen voor het aankopen van jouw woning. Het overbrugt namelijk het verschil tussen de prijs van het huis en de hypotheek bij de bank.

Overspaern staat voor u klaar

Bekijk deze buurten!

Vrijblijvend gesprek voor aankopen huis?