Overspaern Makelaardij
Overspaern Makelaardij

Houd hier rekening mee bij de aankoop van een duurzame woning!

Houd hier rekening mee bij de aankoop van een duurzame woning!

Ben jij op zoek naar een duurzame woning? Dan kom je voor een aantal belangrijke beslissingen te staan. Vandaar dat wij in dit blog een aantal punten bespreken waar je op moet letten bij de aankoop van een duurzame woning!

Bekijk de energie-efficiëntie van de woning!

Let er bijvoorbeeld op dat de woning goede isolatie heeft, of er energiezuinige apparatuur aanwezig is en let op de verlichting. Een huis met een goede energie-efficiëntie zorgt voor een lagere energierekening en het is beter voor het milieu. Kortom, een win-win situatie.

Bekijk hoe duurzaam de woning is!

Naast goede isolatie en energiezuinige apparatuur zijn er tegenwoordig meer zaken van belang. Denk hierbij aan de aanwezigheid van zonnepanelen en een waterpomp. Daarnaast kun je onderzoeken of de woning gemaakt is van duurzame materialen. Op basis hiervan kun je bepalen of het huis jouw droomwoning is!

Bekijk de locatie van de woning!

Verder heeft de locatie invloed op de duurzaamheid. Kijk of je vanaf deze plek zonder auto bij je werk kunt komen en bepaal of het openbaar vervoer dichtbij genoeg is. Daarnaast vinden veel mensen het prettig om in een groene omgeving met veel bomen te wonen. Hierbij is het belangrijk om in de gaten te houden of er nog wel voldoende daglicht binnen komt, zodat de lampen niet vaak aan hoeven.

Overspaern staat voor u klaar

Bekijk deze buurten!

Vrijblijvend gesprek voor aankopen huis?