Zandvoort

Zandvoort buurtinformatie

Omringd door prachtige natuur en vlakbij Haarlem ligt de gezellige badplaats Zandvoort. Bekijk het actuele aanbod huizen van Overspaern Makelaardij in Zandvoort.

Zandvoort is een bruisende badplaats in de provincie Noord-Holland. Zandvoort heeft een totale oppervlakte van 3382 hectare en telt zo’n 17.000 inwoners. In Zandvoort zijn zes basisscholen en een middelbare school gevestigd. Voor dagelijkse boodschappen kun je terecht bij de Albert Heijn, DekaMarkt, en Dirk van den Broek. Ook heeft Zandvoort een zondagsmarkt. Het NS-station Zandvoort aan Zee staat in directe verbinding met Haarlem en Amsterdam. Tenslotte zijn in Zandvoort meerdere watersportverenigingen en sportscholen gevestigd.

Huizen in Zandvoort

Statistieken van Zandvoort

Leeftijdsopbouw-Zandvoort
Informatie-Zandvoort

Erop uit in Zandvoort

In Zandvoort is het hele jaar door van alles te beleven. Zo kun je na een frisse strandwandeling heerlijk opwarmen bij een van de jaarrondpaviljoens. Op een warme zomerdag kun je heerlijk zonnen, borrelen of dineren bij een van de 35(!) strandtenten aan de boulevard. Ook kun je in het centrum van Zandvoort uitstekend winkelen. Populaire straten zijn de Kerkstraat en de Haltestraat. Hier zijn de meesten winkels het hele jaar door, zeven dagen per week geopend. In het hoogseizoen zijn veel winkels zelfs tot 22.00 u geopend. Een avondje uit? Breng een bezoek aan het Holland Casino, gevestigd op de boulevard. Tenslotte is Zandvoort natuurlijk onlosmakelijk verbonden met het Historische Circuit Zandvoort. Het circuit is prachtig gelegen in de duinen ten noorden van Zandvoort. In 1939 werd het circuit voor het eerst gebruikt en in 1985 vond de laatste Formule 1 wedstrijd plaats. Bijna vijftien jaar later werd beslist dat de Formule 1 terug moest komen op het Circuit van Zandvoort. Op 3 mei 2020 vindt de ‘’eerste’’ Formule 1 Heineken Dutch Grand Prix Zandvoort plaats.

Feitjes en weetjes

De totale oppervlakte van Zandvoort is 4397 hectare, hiervan bestaat 1185 hectare uit water. Zandvoort heeft een gemiddelde bevolkingsdichtheid van 523 inwoners per km2.
De gemiddelde WOZ-waarde van Zandvoort is €688.377.

Vrijblijvend gesprek?

    Naam *

    E-mailadres *

    Telefoonnummer

    Onderwerp*