Velserbroek

Velserbroek buurtinformatie

Velserbroek is een dorp in de gemeente Velsen waar Overspaern Makelaardij een groot aantal huizen aanbiedt.

Velserbroek is in de jaren ‘80 ontstaan als uitbreidingsgebied voor Haarlem. Inmiddels telt Velserbroek +- 15.480 inwoners. Dit maakt Velserbroek tot op één na grootste plaats in de gemeente Velsen (provincie Noord-Holland). Archeologisch is Velserbroek bekend vanwege twee opgravingen uit de Bronstijd en IJzertijd. In Velserbroek zijn negen verschillende buurten: Hofgeest, Maadbuurt, Weidbuurt, Pijlkruidbuurt, Florarondebuurt, Bastionbuurt, Springerbuurt, Tjotterbuurt en de Westbroekbuurt. In totaal telt Velserbroek zes basisscholen, verdeelt in de verschillende buurten. Voor dagelijkse boodschappen kun je onder andere terecht bij de Vomar, DekaMarkt en Albert Heijn. Velserbroek biedt diverse mogelijkheden van openbaar vervoer. Ook zijn de uitvalswegen naar Amsterdam en Haarlem makkelijk te bereiken.

Huizen in Velserbroek

Statistieken van Velserbroek

Leeftijdsopbouw-Velserbroek
Informatie-Velserbroek

Erop uit in Velserbroek

Wil je er even op uit in Velserbroek? Dat kan! Het centrum van Velserbroek biedt een groot aantal winkels en gezellige horeca. Een groot pluspunt, je kunt er altijd makkelijk parkeren. Vanuit Velserbroek kun je ook een bezoek brengen aan het Recreatieschap Spaarnwoude . Hier kun je te midden van de natuur van alles beleven. Geniet van de mooie fiets- en wandelpaden, bezoek de klimmuur, ga golfen, paardrijden en zelfs skiën.

Feitjes en weetjes

De totale oppervlakte van Velserbroek is 396 hectare, waarvan 30 hectare water is. In totaal telt Velserbroek 6.115 huishoudens. De gemiddelde dichtheid van adressen is 1.434 adressen per km2. De gemiddelde WOZ-waarde van Velserbroek is €276.877.

Vrijblijvend gesprek?

    Naam *

    E-mailadres *

    Telefoonnummer

    Onderwerp*