Santpoort

Santpoort buurtinformatie

Een plaats in Kennemerland waar Overspaern Makelaardij woningen aankoopt en verkoopt is Santpoort.

Santpoort is een plaats in de gemeente Velsen (provincie Noord-Holland). Santpoort telt in totaal 10.485 inwoners. Santpoort is opgedeeld in twee delen: Santpoort-Noord en Santpoort-Zuid. Santpoort-Zuid grenst aan het dorp van Bloemendaal. Het totaal aantal inwoners van Santpoort-Noord bedraagt 7.210 inwoners. Santpoort-Zuid telt 3.310 inwoners. Santpoort heeft drie basisscholen. Twee in Santpoort-Noord, een in Santpoort-Zuid. Daarnaast biedt Santpoort-Noord Voortgezet Speciaal Onderwijs. In Santpoort zijn ook meerdere sportverenigingen gevestigd, bijvoorbeeld Sportvereniging Terrasvogels. Hier kun je naast voetbal ook terecht voor honkbal en softbal. Ook heeft Santpoort een eigen vereniging opgericht: Vereniging Santvoorts Belang. Deze vereniging biedt tal van cursussen, excursies en lezingen. Tenslotte heeft Santpoort een eigen feestweek! Dit heeft alles te maken met de kortebaandraverij georganiseerd door de Harddraverijvereniging. Het evenement vindt plaats op de eerste donderdag van augustus. Van de zaterdag hiervoor- tot de zaterdag erna worden allerlei activiteiten georganiseerd om dit evenement groots te vieren.

Huizen in Santpoort

Statistieken van Santpoort

Leeftijdsopbouw-Santpoort
Informatie-Santpoort

Erop uit in Santpoort

Santpoort-Noord heeft een gezellige dorpskern. Rondom de Hoofdstraat vind je winkeltjes, speciaalzaken en leuke horecatentjes. Nabijgelegen is een ruime DekaMarkt gevestigd. Ook heeft Santpoort-Noord elke vrijdag een weekmarkt! Zowel Santpoort-Noord als Santpoort-Zuid hebben een eigen NS station. Wil je er op uit in de mooie groene omgeving van Santpoort? De wandelroute Landgoed Duin en Kruidberg start op het NS station Santpoort-Noord. Wandel door een prachtig landgoed met afwisselend bos en duinen en eindig aan zee. Vergeet ook niet een bezoek te brengen aan de indrukwekkende Ruïne van Brederode.

Feitjes en weetjes

Santpoort-Noord

Santpoort-Noord heeft een totale oppervlakte van 703 hectare. De plaats telt 3929 woningen. De gemiddelde dichtheid van adressen is 1.036 adressen per km2.  De gemiddelde WOZ-waarde van Santpoort-Noord is €320.822.

Santpoort-Zuid

Santpoort-Zuid heeft een totale oppervlakte van 206 hectare. Hiervan is 2 hectare water. De adresdichtheid per km2 is 1311. De gemiddelde WOZ-waarde van Santpoort-Zuid is €442.000.

Vrijblijvend gesprek?

    Naam *

    E-mailadres *

    Telefoonnummer

    Onderwerp*