Overveen

Overveen buurtinformatie

Overveen is een groen dorp in de gemeente Bloemendaal. Het dorp ligt ten westen van Haarlem, in de streek Kennemerland. Badplaats Bloemendaal aan Zee behoort ook tot het dorpsgebied van Overveen. Het dorp telt +- 4590 inwoners. Het dorp was vroeger geprefereerd bij blekerijen en brouwerijen, vanwege het schone duinwater. Veel straatnamen worden nog aan deze tijd herinnert.

Overveen heeft een station aan de spoorlijn Haarlem – Zandvoort. Het dorp heeft drie verschillende basisscholen. Een rooms-katholieke basisschool, een openbare basisschool en daltononderwijs. Tevens is het Kennemer Lyceum, een middelbare school voor HAVO en VWO, gevestigd in Overveen. Voor je dagelijkse boodschappen kun je in Overveen terecht bij de Albert Heijn en de Spar.

Huizen in Bennebroek

Statistieken van Overveen

Leeftijdsopbouw Overveen
Statistiek Overveen

Erop uit in Overveen

Overveen is omringd door bos- en duingebied en daarom zeer geliefd bij recreanten. Daarnaast is het bezoekerscentrum de Kennemerduinen in het dorp gehuisvest. Het bezoekerscentrum biedt informatie over alle flora en fauna van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Het bezoekerscentrum heeft ook een café en informatiebalie. In het Nationaal Park Zuid-Kennemerland kun je alle kanten op. Wandelen, fietsen, zwemmen, paardrijden of wisenten spotten. Daarnaast worden er voor jong en oud tal van activiteiten georganiseerd. Het bijbehorende Kennemerstrand strekt zich van noord naar zuid uit van IJmuiden tot aan Zandvoort.

Aan de voet van de steile duin De Blinkert vind je Kraantje Lek. Dit familierestaurant met groot terras en speeltuin is gelegen aan het begin van het historische Visserspad tussen Zandvoort en Overveen. De bekende Holle Boom is een bezienswaardigheid geworden.

Tenslotte is een bezoek aan buitenplaatsen Elswout en Middenduin absoluut de moeite waard. Ga terug in de tijd en waan je in de Gouden Eeuw. Rijke Amsterdamse kooplieden creëerde buitenverblijven in Zuid-Kennemerland. Ontdek de prachtige architectuur en exotische tuinen.

Feitjes en weetjes

De totale oppervlakte van Overveen is 1.934 hectare. Hiervan bestaat 44 hectare uit water.
Het dorp telt 1.741 huishoudens.
De gemiddelde dichtheid van adressen is 331 adressen per km2.
De gemiddelde WOZ-waarde is €730,746.

Vrijblijvend gesprek?

    Naam *

    E-mailadres *

    Telefoonnummer

    Onderwerp*