Nieuw-Vennep-park

Nieuw-Vennep

Nieuw-Vennep buurtinformatie

Nieuw-Vennep is een van de twee dorpen die officieel gesticht werd na de drooglegging van de Haarlemmermeer.  De plaats bevindt zich in de gemeente De Haarlemmermeer gelegen in Noord-Holland. In Nieuw-Vennep leven 31.555 inwoners. Daarnaast is het dorp erg overzichtelijk en kindvriendelijk.

Nieuw-Vennep ligt aan het kruispunt van de Venneperweg en Hoofdweg. Dit vormt samen het centrum. Daarnaast is er een aansluiting op het Randstadnet (R-net) dat voor een snelle busverbinding zorgt naar bijvoorbeeld Hoofddorp en Amsterdam. Ook heeft de plaats haar eigen spoorwegstation aan de schiphollijn.

Huizen in Bennebroek

Statistieken van Nieuw-Vennep

Leeftijdsopbouw Nieu-Vennep
Statistiek Nieuw-Vennep

Erop uit in Nieuw-Vennep

Houdt u van sporten en wandelen? Dan bent u bij park21 in Nieuw-Vennep aan het juiste adres. Dit park is volop in ontwikkeling en wordt ook wel het groene hart van de Haarlemmermeer genoemd. Er is genoeg ruimte voor sport, recreatie, ontspanning en groen. Naast de sportmogelijkheden in dit park heb je ook verschillende sportverenigingen. Voorbeelden hiervan zijn voetbalvereniging FC VVC en tennisclub/hockeyclub De Kikkers. Daarnaast is er een Basic Fit waar je lekker kan fitnessen.

Maar dat is niet alles want er bevindt zich ook een Jump XL waarbij er trampoline kan springen in een overdekt spring park.
In Nieuw-Vennep bevindt zich een overdekt winkelcentrum genaamd De Symfonie en een kleiner winkelcentrum genaamd Centrum Getsewoud. Je vindt hier een breed scala aan winkels en alles is dicht bij elkaar. Verder heb je verschillende eetgelegenheden zoals De Venneper Lodge en Massada waarbij je heerlijk iets kan eten of drinken.

Feitjes en weetjes

De oppervlakte van Nieuw-Vennep is 3420 hectare waarvan 66 hectare uit water bestaat.
Er wonen 12.400 huishoudens.
De gemiddelde dichtheid van adressen is 1530 adressen per km².
De gemiddelde WOZ-waarde is €302.000.
70 procent koopwoning en 30 procent huurwoning.

Tot slot, de Postcodekanjer van €54,7 miljoen is in 2020 gevallen op een postcode in Nieuw-Vennep!

Vrijblijvend gesprek?

    Naam *

    E-mailadres *

    Telefoonnummer

    Onderwerp*