Lisse-Overspaern-Buurt

Lisse

Lisse buurtinformatie

Lisse is een plaats en gemeente in Zuid-Holland. De gemeente telt 22.800 inwoners. Lisse is ontstaan in de vroege middeleeuwen op een oude strandwal. De gemeente kent een lange geschiedenis en vierde in 1998 haar 800-jarig bestaan maar is mogelijk nog veel ouder.

Ook is Lisse groen gelegen en omgeven door plassen, bossen en het strand. Het ligt zeer centraal in de randstad en is vanuit Amsterdam, Haarlem, Leiden en Den Haag makkelijk te bereiken met de auto of het openbaar vervoer. Het openbaar vervoer bestaat uit verschillende busverbindingen.

Verder beschikt Lisse over verschillende sportverenigingen, dus ook voor de sportliefhebber is Lisse de geschikte gemeente. Zo is er bijvoorbeeld een grote atletiekbaan genaamd De Spartaan, een tennisvereniging, een voetbalvereniging, een badmintonvereniging en een basketbalvereniging. En dit is nog lang niet alles dus aan sportverenigingen geen gebrek.

Huizen in Bennebroek

Statistieken van Lisse

Leeftijdsopbouw-Bennebroek
Informatie-Bennebroek (1)

Erop uit in Lisse

Lisse bevindt zich midden in de bollenstreek met als hoogtepunt Keukenhof. Dit zorgt ervoor dat Lisse wordt gezien als een van de meest kleurrijke gemeenten. Vandaar dat dit voor Nederland een belangrijke toeristische attractie vormt. In de lente en zomerseizoenen kan je mooie routes rijden waarbij je allemaal prachtige bloemenvelden ziet.

Daarnaast is er in Lisse een ruime keuze aan winkels waar je van alles kan kopen. Denk hierbij aan een nieuwe laptop tot aan modieuze kleding. Ook staat het gastvrije dorp bekend om zijn rijke culinaire leven. Er zijn talloze gezellige cafés en restaurants waarbij je heerlijk koffie kunt drinken en uit eten kan gaan.

Verder kan je In Lisse ook heerlijk wandelen en fietsen. Eind maart is de eerste bloei te zien en kan je schitterende wandelroutes lopen en fietstochten maken langs de bollenvelden. Daarnaast is er een mooi bos genaamd het Keukenhofbosch. Het is een gevarieerd en heuvelachtig bos met verschillende soorten bomen waarin verschillende soorten dieren hun huisjes hebben gevestigd.

Feitjes en weetjes

De oppervlakte van de gemeente Lisse is 1605 hectare waarvan 36 hectare uit water bestaat.
De woonplaats Lisse bestaat uit 10.164 huishoudens, 10.217 woningen, 4 wijken en 22 buurten.
De gemiddelde dichtheid van de adressen is 1620 adressen per km².
De gemiddelde WOZ-waarde is €278.000

Vrijblijvend gesprek?

    Naam *

    E-mailadres *

    Telefoonnummer

    Onderwerp*