hoofddorp-overspaern-buurt

Hoofddorp

Hoofddorp buurtinformatie

Hoofddorp is de hoofdplaats van de gemeente Haarlemmermeer. Met +- 75.595 inwoners is Hoofddorp ook de grootste plaats van de gemeente. De plaats is zeer centraal gelegen en kruist twee belangrijke wegen in de Haarlemmermeer: de Hoofdweg en Kruisweg. Ook heeft Hoofddorp een eigen treinstation. Het station staat in directe verbinding met onder andere Schiphol Airport, Amsterdam Centraal, Amsterdam Sloterdijk en Leiden.

Hoofddorp kent verschillende wijken. De populairste wijken zijn: Floriande, Overbos, Toolenburg, Bornholm en Hoofddorp Centrum. Het centrum van Hoofddorp is gelegen rond het Marktplein. Daarnaast zijn Er maar liefst 30 verschillende basisscholen en 7 middelbare scholen. Tevens is er een school voor speciaal voortgezet onderwijs gevestigd. Voor dagelijkse boodschappen kun je terecht bij verschillende grote supermarktketen: onder andere de Hoogvliet, Jumbo, Aldi en Dirk van den Broek. Ook bevindt zich in winkelcentrum Vier Meren een Albert Heijn XL.

Tenslotte biedt Hoofddorp verschillende sportfaciliteiten. Meerdere voetbalclubs, een hockeyclub, twee basketbalverenigingen, een rugbyvereniging, een honkbalvereniging, een openbaar zwembad en zelfs een Skicentrum. De honkbalvereniging van Hoofddorp speelt op het hoogste niveau van het Nederlandse honkbal.

Huizen in Bennebroek

Statistieken van Hoofddorp

Leeftijdsopbouw Hoofddorp
Statistiek Hoofddorp

Erop uit in Hoofddorp

Wil je er even op uit in Hoofddorp? Dat kan! Hoofddorp is namelijk het meest bruisende winkelhart van de Haarlemmermeer. In de Winkelstad vind je alle grote winkelketen onder een dak. Ook zijn hier allerlei lokale winkeliers gevestigd. Een pluspunt, het winkelcentrum is voor een groot deel overdekt. Je kunt hier dus ook met slecht weer in alle rust winkelen. De winkels zijn ook op zondag geopend en elke vrijdagavond is er koopavond. Daarnaast is er een eigen weekmarkt op het Burgemeester van Stamplein. De weekmarkt vindt plaats op vrijdag. Verder is het centrum is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, tevens biedt het centrum verschillende parkeergelegenheden.

Feitjes en weetjes

De totale oppervlakte van Bennebroek is 200 hectare. Hiervan bestaat 5 hectare uit water. Bennebroek telt 2.535 adressen en 2.203 huishoudens. De gemiddelde dichtheid van adressen is 764 adressen per km2. De gemiddelde WOZ-waarde van Bennebroek is €397.262.

Vrijblijvend gesprek?

    Naam *

    E-mailadres *

    Telefoonnummer

    Onderwerp*