Hillegom-Bloemenveld

Hillegom

Hillegom buurtinformatie

Hillegom is in de vroege middeleeuwen ontstaan en is de meest noordelijk gelegen gemeente van de duin- en bollenstreek van Zuid-Holland. De gemeente heeft 21.966 inwoners. De plaats ligt erg centraal tussen Haarlem, Amsterdam en Leiden en dit zorgt ervoor dat Hillegom een gewilde plek is om te wonen. De gemeente Hillegom telt 5 wijken en 22 buurten

Verder rijd je vanaf de a4 makkelijk naar Amsterdam. Ook zijn er verschillende bushaltes waar je op kan stappen en Hillegom heeft haar eigen treinstation. Op deze manier kan je makkelijk met het openbaar vervoer naar Amsterdam, Haarlem en Leiden.

Daarnaast zijn er in de gemeente Hillegom volop mogelijkheden om te genieten van sport en cultuur. Zo heb je een voetbal en handbalvereniging genaamd SV Hillegom, een tennishal genaamd HTC, sportscholen, een scouting en een dans/ muziekschool.

Huizen in Bennebroek

Statistieken van Hillegom

Leeftijdsopbouw Hillegom
Statistiek Hillegom

Erop uit in Hillegom

In Hillegom hoef je je niet te vervelen. De gemeente beschikt namelijk over: een paintballcentre, een openluchtzwembad genaamd zwembad De Vosse waar je heerlijk kan zwemmen, een indoorskibaan en pluktuinen waarbij je een prachtig boeket bloemen kan plukken.

Daarnaast beginnen in maart de eerste bollenvelden te bloeien en kan je heerlijk wandelen of fietsen langs de kleurrijke bollenvelden. Verder ligt Hillegom erg dicht bij het strand en hier kan je heerlijk uitwaaien en genieten van het zand, de zee en de zon. Ook is er een centrum waar je alle spullen die je nodig hebt kan kopen.

Feitjes en weetjes

De oppervlakte is 1348 hectare en hiervan bestaat 60 hectare uit water.
Er wonen 9742 huishoudens en er zijn in totaal 9766 woningen.
De gemiddelde dichtheid van de adressen is 1551 adressen per km².
De gemiddelde WOZ-waarde is €261.000 in Hillegom.
65% een koopwoning en 35% een huurwoning.

Vrijblijvend gesprek?

    Naam *

    E-mailadres *

    Telefoonnummer

    Onderwerp*