Heemstede

Heemstede buurtinformatie

In het nationaal Onderzoek Beste Gemeenten (2019) is Heemstede op een 3e plek geëindigd. Overspaern Makelaardij heeft een groot aanbod huizen in Heemstede.

Heemstede is een gemeente én woonplaats in West Kennemerland (provincie Noord-Holland). De plaats telt +- 27.000 inwoners. De woonplaats kent drie wijken: Centrum en Heemstede Zuid en West van de Spoorbaan. Heemstede telt 10 verschillende basisscholen en twee middelbare scholen. Daarnaast zijn er tal van sportfaciliteiten. Denk aan tennisverenigingen Merlehove en HBC, voetbalvereniging HFC en watersportvereniging Merlenhaven. Op de rand van Heemstede en Aerdenhout ligt het NS-station met directe verbindingen naar Amsterdam en Leiden.

Huizen in Heemstede

Statistieken van Heemstede

Leeftijdsopbouw-Heemstede
Informatie-Heemstede

Erop uit in Heemstede

In Heemstede is genoeg te doen! Zo werd de winkelstraat van de woonplaats al eens uitgeroepen tot leukste winkelstraat van Nederland. De bruisende Binnenweg heeft een grote diversiteit aan winkels, boetiekjes en restaurants. Daarnaast is Heemstede omringt door natuur. Verschillende mooie parken liggen binnen handbereik! Geniet in het Groenendaalse bos van de mooie wandelpaden terwijl de kinderen zich vermaken in de kinderboerderij en speeltuin. Tenslotte telt de gemeente maar liefst 110 rijksmonumenten. Altijd wel een pareltje in de buurt om te bezoeken dus.

Feitjes en weetjes

De totale oppervlakte van Heemstede is 964 hectare. Hiervan bestaat 47 hectare uit water.
Het totaal aantal huishoudens is 11.917.
In totaal telt Heemstede 12.561 aantal woningen en de gemiddelde dichtheid van adressen is 1.753 adressen per km2.
De gemiddelde WOZ-waarde is €453.000.

Vrijblijvend gesprek?

    Naam *

    E-mailadres *

    Telefoonnummer

    Onderwerp*