Heemstede

Heemstede buurtinformatie

In het nationaal Onderzoek Beste Gemeenten (2019) is Heemstede op een 3e plek geëindigd. Overspaern Makelaardij heeft een groot aanbod huizen in Heemstede.

Heemstede is een gemeente én woonplaats in West Kennemerland (provincie Noord-Holland). Heemstede telt +- 27.000 inwoners. De woonplaats kent drie wijken: Heemstede Centrum, Heemstede Zuid en Heemstede West van de Spoorbaan. Heemstede telt 10 verschillende basisscholen en twee middelbare scholen. Daarnaast biedt Heemstede tal van sportfaciliteiten. Denk aan tennisverenigingen Merlehove en HBC, voetbalvereniging HFC Heemstede en watersportvereniging Merlenhaven. Op de rand van Heemstede en Aerdenhout ligt het NS-station met directe verbindingen naar Amsterdam en Leiden.

Huizen in Heemstede

Statistieken van Heemstede

Leeftijdsopbouw-Heemstede
Informatie-Heemstede

Erop uit in Heemstede

In Heemstede is genoeg te doen! Zo werd de winkelstraat van Heemstede al eens uitgeroepen tot leukste winkelstraat van Nederland. De bruisende Binnenweg heeft een grote diversiteit aan winkels, boetiekjes en restaurants. Daarnaast is Heemstede omringt door natuur. Verschillende mooie parken liggen binnen handbereik! Geniet in het Groenendaalse bos van de mooie wandelpaden terwijl de kinderen zich vermaken in de kinderboerderij en speeltuin. Tenslotte telt de gemeente Heemstede maar liefst 110 rijksmonumenten. Altijd wel een pareltje in de buurt om te bezoeken dus.

Feitjes en weetjes

De totale oppervlakte van Heemstede is 964 hectare. Hiervan bestaat 47 hectare uit water.

Het totaal aantal huishoudens van Heemstede is 11.917.  In totaal telt Heemstede 12.561 aantal woningen en de gemiddelde dichtheid van adressen is 1.753 adressen per km2.

De gemiddelde WOZ-waarde van Heemstede is €453.000.

Vrijblijvend gesprek?

Naam *

E-mailadres *

Telefoonnummer

Onderwerp*