Heemskerk-bovenaf

Heemkerk

Heemskerk buurtinformatie

Heemskerk is een gezellige plaats met een leuk centrum met een breed scala aan winkels. De plaats ligt in Midden-Kennemerland in de provincie Noord-Holland. De gemeente telt 39.164 inwoners. Daarnaast telt Heemskerk 11 wijken en 38 buurten. De plaats ligt erg centraal aan de a9 tussen de Haarlemmermeer en Alkmaar. Daarnaast is er een eigen treinstation waar twee keer per uur de sprinter van Uitgeest richting Haarlem en Amsterdam Centraal vertrekt. Vanaf Heemskerk station kan je ook op de sprinter stappen richting Hoorn waarbij je langs Alkmaar komt.

Ook is er voor de sportliefhebber is hier genoeg te beleven. Bijna iedere sport kan hier worden gedaan. Heemskerk beschikt zelfs over een eigen golfbaan. Daarnaast vind je in Heemskerk de voetbalclubs ODIN 59 en ADO 20 en een sfeervolle tennisclub met gravelbanen genaamd H.L.T.C Marquette.

Huizen in Bennebroek

Statistieken van Heemskerk

Leeftijdsopbouw Heemskerk
Heemskerk-huis-kopen

Erop uit in Heemskerk

Heemskerk bevindt zich 13 minuten rijden van het strand Wijk Aan Zee. Dit is een prachtig strand met een wijds zandstrand. In de zomer zijn er talloze leuke restaurants waar je heerlijk met zeezicht kan dineren. Daarnaast kan je ook wandelen in Heemskerk en alle mooie plekjes ontdekken. Ga erop uit en neem een kijkje bij slot Assumburg. Een groot kasteel uit de 13e eeuw met een mooi groen gebied eromheen. Daarnaast heb je kasteel Marquette dat zich in een prachtige groene omgeving bevindt. Beide zeer geschikt om een wandeling of een fietstocht te maken.

In Heemskerk is er ook een zwembad met een leuke glijbaan waar je heerlijk kan zwemmen. Het zwembad beschikt over een fun bad met een jacuzzi en een bad met stroomversnelling. Verder is er een 50 meter bad waar je goed baantjes kan trekken en een kinderbad waar kinderen de grootste lol beleven. Tot slot, kun je met de kids naar de kinderboerderij Dierendorp. Een leuke niet al te grote kinderboerderij waar de kinderen zich goed kunnen vermaken. Er zijn veel dieren waarvan je sommige dieren kan aaien en er zijn ook speeltoestellen.

Feitjes en weetjes

De oppervlakte van Heemskerk is 3168 hectare waarvan 434 hectare water.
Er wonen 17.282 huishoudens in de gemeente Heemskerk.
De gemiddelde dichtheid van adressen is 2328 adressen per km².
De gemiddelde WOZ-waarde is €258.000.
59% van de woningen in Heemskerk is een koopwoning en 41% een huurwoning.

Vrijblijvend gesprek?

    Naam *

    E-mailadres *

    Telefoonnummer

    Onderwerp*