Bloemendaal-overspaern-makelaardij

Bloemendaal

Bloemendaal buurtinformatie

Wonen in een gemeente die volgens het Nationaal Onderzoek Beste gemeenten op de vierde plek is geëindigd? Kijk dan eens wat Bloemendaal te bieden heeft. Bloemendaal is een plaats en gemeente in Noord-Holland. De gemeente telt +- 23.410 inwoners. Gemeente Bloemendaal omvat Aerdenhout, Bennebroek, Bloemendaal aan Zee, Overveen, Vogelenzang en een gedeelte van Bentveld.

De woonplaat heeft een gezellige dorpskern. Op de Bloemendaalseweg vind je diverse winkels en horecagelegenheden. Ook is er een eigen NS-station die ligt aan de spoorlijn Amsterdam – Haarlem – Uitgeest. De duinen en het strand van Bloemendaal zijn op loop- of fietsafstand bereikbaar. Tenslotte zijn er maar liefst vijf verschillende basisscholen.

Huizen in Bennebroek

Statistieken van Bloemendaal

Leeftijdsopbouw Bloemendaal
Statistiek Bloemendaal

Erop uit in Bloemendaal

De Gemeente is rijk aan natuurgebied. Zo is er onder andere het Nationaal Park Zuid-Kennemerland gevestigd. In het Nationaal Park Zuid-Kennemerland kun je alle kanten op. Wandelen, fietsen, zwemmen, paardrijden of wisenten spotten. Ook kun je in de Kennemer Duinen een bezoek brengen aan Eerebegraafplaats Bloemendaal. Een monument opgericht om de herinnering aan de verzetsstrijders van de tweede wereldoorlog voor altijd levend te houden. Vanuit het duingebied loop je naar het prachtige strand van Bloemendaal aan Zee. Hier vind je naast een ruim zandstrand talloze gezellige strandclubs.

Voor de kids is een bezoek aan Kinderboerderij De Hertenkamp aan te raden. Het Hertenkamp is onderdeel van het Bloemendaalse Bos. Het is een prachtig aangelegd park waar je heerlijk kunt wandelen en de toegang is gratis!

Feitjes en weetjes

De totale oppervlakte van de woonplaats is 541 hectare. Hiervan bestaat 7 hectare uit water.
Bloemendaal telt 2.931 huishoudens.
De gemiddelde dichtheid van adressen is 794 adressen per km2.
De gemiddelde WOZ-waarde is €740.000.

Vrijblijvend gesprek?

    Naam *

    E-mailadres *

    Telefoonnummer

    Onderwerp*