Beverwijk-huizen

Beverwijk

Beverwijk buurtinformatie

Beverwijk is een stad en gemeente in Midden-Kennemerland in de provincie Noord-Holland. De gemeente bestaat uit de stad Beverwijk en het dorp Wijk Aan Zee. Er wonen 41.176 mensen en er zijn 18.921 huishoudens. Verder zijn er 11 wijken en 36 buurten. De mensen die in Beverwijk zijn geboren hebben de bijnaam aardbei. Dit komt doordat Beverwijk vroeger bekend stond vanwege de heerlijke zoete aardbeien die werden verbouwd op de vruchtbare gronden.

Beverwijk ligt zeer centraal tussen Alkmaar, Haarlem en Amsterdam. Binnen 30 minuten ben je met de auto of met de trein bij Amsterdam centraal en in ongeveer 20 minuten ben je in hartje Haarlem of Alkmaar. Daarnaast heeft de plaats haar eigen station waar twee keer per uur een trein in de richting van Haarlem en Amsterdam en naar de andere kant richting Alkmaar en Hoorn gaat.

Ook voor de sportliefhebbers is er genoeg te doen in Beverwijk. Eigenlijk iedere bekende sport kan je hier doen met als bekendste clubs de voetbal/tennisclub DEM. En de Hockeyclub Overbos. Verder zijn er meerdere sportscholen waar je goed kan fitnessen.

Huizen in Bennebroek

Statistieken van Beverwijk

Leeftijdsopbouw Beverwijk
Statistiek Beverwijk

Erop uit in Beverwijk

In Beverwijk is erg veel te beleven en hier hoef je je zeker niet te vervelen. Om te beginnen bij de Breestraat. Dit is een lange winkelstraat met een groot aantal leuke winkels waar je heerlijk kan shoppen bij bijvoorbeeld de H&M. Verder is bij veel mensen Beverwijk bekend vanwege de Bazaar of te wel de zwarte markt. De Bazaar is een unieke combinatie van boetiekjes, outlet kramen en restaurants. Veel mensen maken hier een dag uitje van.

Daarnaast heeft Beverwijk een bioscoop genaamd Cineworld. Een mooie bioscoop waarbij je onder het genot van popcorn de nieuwste films kan zien. Ook ligt de plaats en het strand van Wijk Aan zee. In minder dan tien minuten lig je op het strand te genieten van de zon, met het geluid van de zee op de achtergrond. Het strand heeft een wijds zandstrand en er zijn in de lente en zomerseizoenen leuke strandtenten waar je heerlijk iets kan drinken of eten terwijl je kijkt naar de zee.

Feitjes en weetjes

De oppervlakte van Beverwijk is 2009 hectare waarvan 168 hectare water is.
Er wonen 18.921 huishoudens in de gemeente beverwijk.
De gemiddelde dichtheid van adressen is 2724 adressen per km²
De gemiddelde WOZ-waarde is €215.000.
In Beverwijk is 54% een koopwoning en 46% een huurwoning.

Vrijblijvend gesprek?

    Naam *

    E-mailadres *

    Telefoonnummer

    Onderwerp*