Aerdenhout-buurt-Overspaern-buurtenAerdenhout-buurt-Overspaern-buurtenAerdenhout-buurt-Overspaern-buurten

Aerdenhout

Aerdenhout buurtinformatie

Aerdenhout staat bekend om de prachtige villa’s omringd door groene bossen gelegen in Zuid-Kennemerland. De plaats ligt ligt in de gemeente Bloemendaal. Er wonen 4769 mensen en er zijn 1992 adressen. Aerdenhout is een bekende villawijk gelegen midden in de natuur. De villa’s beschikken over ruime tuinen en dit maakt de villa’s uitermate geschikt voor gezinnen met kinderen.

Aerdenhout ligt op een centrale plek waardoor je zeer snel op het strand ligt te genieten van de zon of in het centrum van Haarlem aan het shoppen bent. Daarnaast ben je binnen 30 minuten in Amsterdam of Den Haag. Verder heeft de plaats een spoorwegstation genaamd Heemstede-Aerdenhout. Vanaf hier ben je met de trein binnen 5 minuten in Haarlem en binnen ongeveer vijftien minuten in Leiden. Ook rijdt buslijn 80 van Connexxion tussen Zandvoort en Amsterdam.

De belangrijkste sportvereniging in Aerdenhout is de hockeyvereniging A.M.H.C Rood-Wit, zowel Heren 1 als Dames 1 komen uit in de Overgangsklasse (Het derde niveau van het Nederlandse Hockey-systeem). Verder bevinden er zich vier basisscholen en een middelbare school genaamd Het Montessori College Aerdenhout (Mavo).

Huizen in Bennebroek

Statistieken van Aerdenhout

Leeftijdsopbouw Aerdenhout
Statistiek Aerdenhout

Erop uit in Aerdenhout

Aerdenhout ligt in een mooie rustige groene omgeving waarin je heerlijke wandelingen en fietstochten kan maken. Tijdens deze wandelingen of fietstochten kan je genieten van de prachtige natuur en van de mooie huizen. Verder ligt de plaats vlakbij het strand van Bloemendaal en van Zandvoort. Hier kun je heerlijk zonnen met het geluid van de zee op de achtergrond.

Verder ligt Aerdenhout erg dichtbij het centrum van Haarlem waar je bijvoorbeeld kan wandelen en shoppen. Verder is het een aanrader om een keer een bootje te huren in Haarlem en te varen door de grachten. Daarnaast heb je ook een Haarlem Canal Tour waarbij je op een boot stapt en een stadsgids je een tour geeft door de stad vanaf het water.

Feitjes en weetjes

De oppervlakte van Aerdenhout is 590 hectare waarvan 7 hectare uit water bestaat.
Aerdenhout telt 1992 adressen en de dichtheid van de adressen is 692 km².
84 procent van de woningen is een koopwoning en 16 procent is een huurwoning.
De gemiddelde WOZ-waarde is in Aerdenhout €1.050.000.

Vrijblijvend gesprek?

    Naam *

    E-mailadres *

    Telefoonnummer

    Onderwerp*