Overspaern Makelaardij
Overspaern Makelaardij

5 tips voor starters op de woningmarkt!

5 tips voor starters op de woningmarkt!

Je bent een starter op de woningmarkt zodra je tussen de 18 en 35 jaar voor het eerst een woning wil kopen. Dit is een spannende gebeurtenis en zeker in deze tijd is alle hulp welkom. Vandaar dat wij in dit blog 5 tips geven voor starters op de woningmarkt!

Tip 1: Bepaal je financiële mogelijkheden

De eerste stap is het bepalen van je financiële mogelijkheden. Je kunt hier een hypotheekadviseur voor inschakelen die uitzoekt welk bedrag je kunt lenen en welke maandlasten daarbij horen. In veel gevallen is dit een vrijblijvend advies.

Verder kun je onderzoek doen naar de mogelijkheid voor een starterslening waar je wellicht voor in aanmerking komt.

Tip 2: Stel een wensenlijstje op

Nu je weet wat de financiële mogelijkheden zijn, kun je gaan nadenken over een wensenlijstje. Denk hierbij aan het aantal kamers, soort woning, de buurt en de woonoppervlakte.

Het is hierbij belangrijk om realistische wensen op te stellen. Nu je de wensen/mogelijkheden hebt bepaald, kun je dit verwerken in een zoekopdracht voor www.overspaern.nl of voor www.funda.nl. Op deze manier vind je alleen woningen die voldoen aan de door jouw bepaalde criteria.

Tip 3: Kijk buiten de stad

Vaak werken starters in de stad en daarom zoeken ze hier een woning. Toch is het voor starters vaak lastig om in de stad een huis te vinden.

Je kunt daarom ook zoeken naar een woning in randgemeenten. Hier zijn de huizen goedkoper en vaak is er een goede verbinding naar de stad. Let hierbij wel goed op de mogelijkheden voor het openbaar vervoer en de uitvalswegen.

Tip 4: Voer buurtonderzoeken uit

Zodra je een leuke woning hebt gevonden, kun je een buurtonderzoek uitvoeren. Hierbij is het verstandig om de buurt op verschillende tijdstippen en dagen te bezoeken.

Verder kun je ook aan buurtbewoners informatie vragen over de buurt. Van deze mensen krijg je de eerlijkste antwoorden en dit schetst een goed beeld. Tot slot kun je ook online onderzoek doen naar de buurt.

Tip 5: Schakel een aankoopmakelaar in

Er komt voor starters veel kijken bij de aankoop van je eerste woning en in deze tijd is het een grote uitdaging om de geschikte woning te vinden. Schakel daarom een NVM-aankoopmakelaar in. Een aankoopmakelaar ondersteunt je tijdens de aankoop van je eerste woning en dit kan een hoop stress en tijd schelen.

Interesse in een aankoopmakelaar van Overspaern? Bezoek dan deze pagina.

Overspaern staat voor u klaar

Bekijk deze buurten!

Vrijblijvend gesprek voor aankopen huis?