Overspaern Makelaardij
Overspaern Makelaardij

5 tips voor duurzaam wonen!

5 tips voor duurzaam wonen!

Duurzaam wonen is de trend van dit moment! Steeds meer mensen houden zich bewust bezig met de verbetering van het klimaat en hier is duurzaam wonen onderdeel van. Vandaar dat wij in dit blog 5 tips geven die je kunnen helpen bij het verduurzamen van jouw woning en interieur.

Tip 1: Verduurzaam je woning

Met een aantal eenvoudige aanpassingen kun je jouw woning verduurzamen! Plaats bijvoorbeeld tijdklokken op verlichting en schakel apparatuur écht uit. Tijdens de stand-bye stand verbruikt een apparaat namelijk nog steeds stroom. Als je het groter aan wil pakken, kun je kiezen voor groene stroom. Denk hierbij aan de installatie van zonnepanelen en een zonneboiler.

Tip 2: Isoleer je woning

Het isoleren van je woning heeft een grote impact op de verlaging van het energieverbruik. Hierbij kun je klein beginnen met het ophangen van gordijnen en het installeren van tochtstrippen. Verder kun je enkelglas vervangen voor dubbel glas en kun je het dak isoleren!

Tip 3: Verminder en scheid afval

Verder kun je jouw huishouden verduurzamen door afval te verminderen en te scheiden. Je kunt je afval scheiden in de volgende categorieën zodat het optimaal verwerkt kan worden in het recycle proces: GFT (groente-, fruit- en tuinafval), papier en karton, plastic, glas, kleding en restafval.

Tip 4: Kies voor duurzame meubels en vloeren

Zodra je besluit om nieuwe meubels te kopen of om een nieuwe vloer te laten leggen, overweeg dan eens gerecyclede materialen. Denk hierbij aan gerecycled bamboe, kurk, hout en papier.

Tip 5: Installeer duurzame verlichting

Tot slot kun je oude gloei- en halogeenlampen vervangen voor duurzame ledverlichting. Zo kun je eenvoudig energie besparen, wat goed is voor de portemonnee en het milieu. Je kunt ook kiezen voor ‘slimme’ LED verlichting. Deze verlichting kun je via je telefoon aan- en uitzetten en je kunt instellen hoe lang je de verlichting aan wil zetten.

Overspaern staat voor u klaar

Bekijk deze buurten!

Vrijblijvend gesprek voor aankopen huis?