Overspaern Makelaardij
Overspaern Makelaardij

4 tips voor starters op de woningmarkt!

4 tips voor starters op de woningmarkt!

Het is algemeen bekend dat het tegenwoordig voor starters een grote uitdaging is om een geschikte woning te vinden en te financieren. Vandaar dat wij in dit blog vier handige tips geven voor starters op de woningmarkt.

Bekijk de mogelijkheden voor een starterslening!

Een starterslening is een bijzondere hypothecaire lening voor het aanschaffen van een eerste woning! Of je in aanmerking komt voor deze lening wordt bepaald door de gemeente of provincie. Bekijk online welke voorwaarden gelden voor jouw provincie of gemeente en wellicht helpt deze bijzondere hypothecaire lening jou verder bij het vinden van jouw droomwoning!

Kies voor energiebesparende voorzieningen!

Bij verschillende geldverstrekkers is het mogelijk om energiebesparende maatregelen via de hypotheek te financieren. Dit kan tot 106 procent van de woningwaarde, waardoor voorzieningen zoals dubbelglas, isolatie, zonnepanelen of een zuinige centrale verwarming kunnen helpen bij het krijgen van een hogere hypotheek. Je moet hierbij wel kunnen aantonen dat het extra geld wordt uitgegeven aan deze energiebesparende voorzieningen.

Sluit een hypotheek met NHG af!

Zodra jij een woning koopt tot €310.000, dan kom je in aanmerking voor de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Dit betekent dat je korting krijgt op de rente, waardoor de maandelijkse kosten lager worden. Hierbij betaal je wel 0.7% van de hypotheeksom als provisie, maar dit verdien je snel terug door de lagere rente.

Blijf trouw aan je budget!

Het kan enorm verleidelijk zijn om net een paar duizend euro meer te bieden dan dat je eigenlijk van plan was. Je wordt meegesleept en bent bang dat je anders niet de hoogste bieder bent. Toch kun je hierdoor in financiële problemen komen. Je geeft bijvoorbeeld te veel spaargeld uit of je maandlasten worden hoger, dan dat je eigenlijk kunt betalen. Kijk dan liever nog even verder en blijf trouw aan je budget!

Overspaern staat voor u klaar

Bekijk deze buurten!

Vrijblijvend gesprek voor aankopen huis?